Η IBM και η Amazon Web Services (AWS) ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να επεκτείνουν τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο κλάδος των πετρελαϊκών για τη διαχείριση διαφορετικών τύπων δεδομένων.

Η αρχή έγινε το 2018 όταν η Amazon ανέλαβε έργο της Royal Dutch Shell για τη δημιουργία μία τεχνολογίας που θα μετέτρεπε και θα διαχειριζόταν δεδομένα παραγωγής ηλικίας άνω των 100 ετών. Τα τεράστια αυτά αρχεία χαρτιού θα έπρεπε να μετατραπούν σε ένα ενιαίο format που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Τελικά, η τεχνολογία αυτή διαμοιράστηκε σε όλο τον κλάδο του πετρελαίου υπό τη μορφή βάσης ανοικτού κώδικα και σε συνεργασία με κέντρα δεδομένων που λειτουργούν μέσω cloud computing. Ωστόσο, χώρες με μεγάλη παραγωγή πετρελαίου, όπως η Νιγηρία, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία δεν διαθέτουν data centers της Amazon και επιπλέον επιθυμούν να συνεργάζονται με εταιρείες που θα αποθηκεύουν τα δεδομένα εντός των συνόρων.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η συνεργασία της IBM με την Amazon, για να επιλύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Με τη χρήση της τεχνολογίας OpenShift της IBM οι πετρελαϊκές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο cloud, σε δικά τους όμως data centers εγκατεστημένα στις χώρες τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters ο Μπιλ Βας, αντιπρόεδρος της AWS, η προσθήκη της συγκεκριμένης παραμέτρου στην ήδη υπάρχουσα τεχνολογία επιτρέπει την πρόσβαση σε ευρύτερη γκάμα εργαλείων διαχείρισης, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις εταιρείες να «προσθέσουν» και άλλες δραστηριότητες όπως την αιολική ή την ηλιακή ενέργεια.

Πρόκειται για μία σημαντική προσθήκη καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απαιτούν από τους παραγωγούς να γνωρίζουν ποια είναι η απόδοση των εγκαταστάσεών τους, σε διαφορετικές τοποθεσίες και σε διαφορετικούς χρόνους.

«Καθώς οι εταιρείες αυτές μεταπίπτουν σε ενεργειακές, είναι ευκολότερο για αυτές να έχουν όλα τα δεδομένα – από αιολικά, ηλιακά, γραμμές μεταφοράς – σε ένα μέρος, ταυτόχρονα διαθέσιμα», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Amazon Web Services.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI