Την έντονη ανησυχία του για τον πληθωρισμό και το «χάος» που ενδέχεται να προκαλέσει, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Άρβιντ Κρίσνα, μιλώντας στο CNBC.

Συγκεκριμένα, ο Κρίσνα, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Νταν Μέρφι, «τι τον κρατάει ξύπνιο τη νύχτα», δήλωσε πώς, «με όλη αυτή τη ρευστότητα και με τους φόβους του πληθωρισμού να αυξάνονται, μπορεί να προκληθεί κάποιο χάος».

Ο ηγέτης του τεχνολογικού γίγαντα δήλωσε πάντως, πώς η αναταραχή μπορεί να «μην φανερωθεί για κάποιο χρονικό διάστημα», αναφέροντας παράλληλα: «Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πληθωρισμός θα έχει αντίκτυπο στην IBM το 2022, αν και πάντα ανησυχώ για αυτό».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, είχε δηλώσει πάντως ότι αναμένει πώς οι συνθήκες πληθωρισμού θα επιμείνουν «κατά το επόμενο έτος» και παραδέχθηκε ότι είναι «απογοητευτικό» το γεγονός ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Η Fed επέμεινε, ωστόσο, ότι οι αυξανόμενες τιμές συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την πανδημία του κορονοϊού και ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα τελειώσουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, ο οποίος αφορά προϊόντα που κυμαίνονται από τη βενζίνη και την υγειονομική περίθαλψη μέχρι τα παντοπωλεία και τα ενοίκια, αυξήθηκε 0,9% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, σημαντικά υψηλότερα από τις προσδοκίες. Η ένδειξη ανέβηκε στο 6,2% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας το υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 1990.

«Μια νέα μετάλλαξη, θα προκαλέσει επιβράδυνση»

«Έχουμε ακόμα μια πανδημία πάνω από το κεφάλι μας», υπογράμμισε επίσης ο Κρίσνα και πρόσθεσε πώς, «αν εμφανιστεί κάποια νέα μετάλλαξη, ακόμη χειρότερη από τη δέλτα, αυτό θα με απασχολούσε γιατί πιστεύω ότι θα προκαλούσε μια προσωρινή, όχι μόνιμη, επιβράδυνση». Τέλος, ο Κρίσνα, σημείωσε ότι, τα πρωτόκολλα προστασίας και τα εμβόλια ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις του ιού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή