Διευκρινίσεις με αφορμή τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με την επιρροή επί της κερδοφορίας από την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και του κόστους ενέργειας στα υπό εκτέλεση συμβόλαια της εταιρείας προς τον γερμανικό στρατό, καθώς και τη νέα σύμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνολικού ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ, εξέδωσε η εισηγμένη Dromeas.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι όσον αφορά τη νέα σύμβαση Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο διαγωνισμός διεξήχθη το Μάρτιο του 2021 και η εταιρεία έλαβε υπόψη τις αυξήσεις των πρώτων υλών και της ενέργειας στην προσφορά της. Επιπρόσθετα, σημειώνει, η σύμβαση προβλέπει αναθεώρηση των τιμών αναλόγως των συνθηκών.

Σε σχέση με τις συμβάσεις έργων γερμανικού στρατού, οι οποίες προέρχονται από παλαιότερες του κορωνοϊού προσφορές της εταιρείας, μετά από τεκμηριωμένη παρουσίαση των αυξήσεων από την ίδια, όπως επισημαίνεται, έγιναν αποδεκτές ανάλογες αναθεωρήσεις τιμών «ικανές να διατηρήσουν σε μεγάλο ποσοστό την κερδοφορία που αρχικά προϋπολογίζαμε από την υλοποίηση των έργων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023
Επιχειρήσεις |

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

Το κρίσιμο εμπορικό μέγεθος που αφορά στις ποσότητες/όγκους των προϊόντων που διακινήθηκαν, η χρήση 2023 σε σχέση με τη χρήση 2022 εμφανίζει οριακή πτώση 3,3% σε επίπεδο Εταιρείας & αύξηση 3,4% σε επίπεδο Ομίλου.