Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ανακοίνωσε τη βράβευση και των δύο ελληνικών υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν από το Σύνδεσμο στα «2021 Virtual WITSA Global ICT Excellence Awards», τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής WCIT 2021, στις 13 Νοεμβρίου 2021 και λόγω των ειδικών συνθηκών και φέτος πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά.

«Οι φετινές διακρίσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της nvisionist αποτελούν μια ακόμα επιβεβαίωση της δυναμικής του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας αλλά και μια σημαντική διεθνή διάκριση για τις ελληνικές υποψηφιότητες που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ τα τελευταία 15 χρόνια στην παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση των “WITSA Global ICT Excellence Awards”», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ελληνικές υποψηφιότητες πλέον συγκεντρώνουν 24 βραβεία συνολικά στα WITSA Global ICT Excellence Awards, πολύ περισσότερα από πολλές αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες θεωρούνται ψηφιακές υπερδυνάμεις.

Τα βραβεία

Global ICT Award Winner στην κατηγορία «Digital Opportunity/ Inclusion Award (Public Sector)» αναδείχθηκε η υποψηφιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις υπηρεσίες που βελτιώνουν και διευκολύνουν την καθημερινή ποιότητα ζωής και την παραγωγικότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων, μέσω της απλοποίησης και της ψηφιοποίησης του κράτους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε: «Η βράβευση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον WITSA αντανακλά την πρόοδο που έχει καταγράψει στον ψηφιακό μετασχηματισμό η Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ελλάδα αναγνωρίζεται και διακρίνεται διεθνώς – και μάλιστα στην κατηγορία των υπηρεσιών που βελτιώνουν καθημερινότητα, παραγωγικότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Πράγματι, η πανδημία μετέτρεψε την εκκρεμότητα της χώρας σε αναγκαιότητα και επιτάχυνε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για τη δημιουργία ψηφιακών υπηρεσιών που θα έχουν τον πολίτη στο επίκεντρό του, που θα λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν τις δικές του ανάγκες.
Το συγκεκριμένο βραβείο αποτυπώνει την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί για να συνεχίσουμε τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας. Ως εκ τούτου, ανήκει σε όλους: κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις. Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας που πρότεινε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το συγκεκριμένο βραβείο, αλλά και για την ιδιαίτερα αποδοτική συνεργασία που έχουμε εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια, η οποία καθημερινά παράγει απτά αποτελέσματα για τη χώρα και για όλους τους πολίτες».

Παράλληλα, Global ICT Award Winner στην κατηγορία «Emerging Digital Solutions Award (Private Sector)» αναδείχθηκε η υποψηφιότητα της nvisionist – μία ελληνική start up – για το «nvbird airport», μία λύση η οποία αξιοποιεί τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της αεροπορίας. Το σύστημα χρησιμοποιεί αλγόριθμο Machine Learning, ο οποίος είναι ικανός να ανιχνεύει πτηνά και άλλα αντικείμενα ενδιαφέροντος εντός των κρίσιμων περιοχών των αεροδρομίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητα της nvisionist έλαβε τριπλάσια βαθμολογία από το δεύτερο νικητή.

Ο CEO της nvisionist, κύριος Τάσος Αλέφαντος, τόνισε: «Η διάκριση του nvbird της nvisionist με το βραβείο Εmerging Digital Solutions Award από τον WITSA, αποτελεί ακόμα μία διεθνή επιβράβευση της προσπάθειάς μας να γίνει το nvbird σύστημα αναφοράς στην αποτροπή πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες ή αεροπλάνα. Το nvbird είναι μία πρωτοποριακή λύση, υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, με εφαρμογή σε Αεροδρόμια και Αιολικά Πάρκα, για την παρακολούθηση και αποτροπή πτηνών από πρόσκρουση με αεροπλάνα ή ανεμογεννήτριες. Χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση, εντοπίζει και αναγνωρίζει με εξαιρετική ακρίβεια πτηνά ή σμήνη πτηνών που πετούν επικίνδυνα κοντά στην πορεία των προς απογείωση και προσγείωση αεροσκαφών ή αντίστοιχα προς ανεμογεννήτριες. Το nvbird προστατεύει το περιβάλλον και ταυτόχρονα δίνει λύση σε ένα εξαιρετικής σημασίας θέμα ασφάλειας αεροπορικών πτήσεων και υπεραξία στην Αιολική Ενέργεια. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την πορεία και την εξωστρέφεια της εταιρείας μας και τα στελέχη της. Αποδεικνύουμε ακόμα μια φορά ότι οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να καινοτομούν στην παγκόσμια αγορά Πληροφορικής».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κυρία Γιώτα Παπαρίδου, επεσήμαν: «Ακόμα και μέσα στις ανατροπές και αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η χώρα μας πρωτοπορεί σε παγκόσμια κλίμακα, κατακτώντας δύο ακόμα βραβεία στα WITSA Global ICT Excellence Awards. Αξίζουν πολλά μπράβο και στις δύο υποψηφιότητες για τη διάκριση τους. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι τόσο για τη βράβευση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία επιβεβαιώνει το «τεχνολογικό σπρίντ» που έκανε στην περίοδο της πανδημίας η Πολιτεία, περνώντας σε μια σύγχρονη πολιτοκεντρική ψηφιακή διακυβέρνηση, όσο και για αυτήν της nvisionist, η οποία αναδεικνύει την καινοτομία αιχμής που υπηρετούν και εξελίσσουν οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις».

Ο κύριος Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ και Πρόεδρος του WITSA, δήλωσε: «Τα τελευταία 15 χρόνια οι Ελληνικές υποψηφιότητες βραβεύονται σχεδόν κάθε χρόνο στα “WITSA Global ICT Excellence Awards”, γεγονός που πέραν χαράς και ικανοποίησης για την πορεία και τα επιτεύγματα του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα, μας γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον. Ακόμα και στις τραγικές συνθήκες των τελευταίων ετών η Ελληνική καινοτομία και τεχνογνωσία ψηφιακής τεχνολογίας συγκεντρώνει τα βλέμματα σε διεθνές επίπεδο, μετασχηματίζοντας ψηφιακά με πρωτοφανή ταχύτητα το ελληνικό δημόσιο τομέα αλλά και πρωτοστατώντας στην παγκόσμια παραγωγή ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών αιχμής. Θερμά συγχαρητήρια».

Ο WITSA ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί κοινοπραξία 80 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία