Με πτώση έκλεισε η Wall Street λόγω του φόβου του πληθωρισμού αλλά και των ανησυχιών που δημιουργούν οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, με τους επενδυτές να θεωρούν ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 211,17 μονάδων (-0,58%), στις 35.931,05 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, έκλεισε με πτώση 52,28 μονάδων (-0,33%), στις 15.921,57 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 12,23 μονάδων (-0,26%), στις 4.688,67 μονάδες.

Τη σημερινή πορεία του Dow Jones επηρέασε και η απόφαση της Amazon ότι δεν θα δέχεται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες Visa που εκδίδονται στη Βρετανία από το 2022, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις χρεώσεις συναλλαγών που επιβάλλουν τα δίκτυα πληρωμών. Η μετοχή της Visa «έπεσε» σήμερα κατά 5% ενώ απώλειες της τάξης του 3% κατέγραψε και η Mastercard.

Παρά τα χθεσινά θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο υποσκέλισαν τη δυναμική επίδοση του κλάδου λιανικής.

Η αλυσίδα λιανικού εμπορίου Target, με θετικά και καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου, προειδοποιεί ότι το αυξανόμενο κόστος μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία της εταιρείας. Αυτές οι ανησυχίες έφεραν πτώση της μετοχής κατά 4,5%. Από τον χώρο της λιανικής θετικά κατά 1,5% κινήθηκε η μετοχή της Lowe’s, ενώ με άνοδο 5,8% έκλεισε και η μετοχή της TJX.

Στον τομέα της τεχνολογίας, η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά 3,2%, συνεχίζοντας την ανάκαμψη μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας και τις ρευστοποιήσεις του Ίλον Μασκ. Η Microsoft άγγιξε νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό. Η μετοχή των Amazon και Apple ενισχύθηκε περίπου 1,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street