Στο χορό των κρατών που προχωρούν σε ουσιαστικό lockdown των ανεμβολίαστων προστέθηκε νωρίτερα και η Τσεχία, ανακοινώνοντας πως σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες θα μπορούν να εισέλθουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί. Καταργείται δηλαδή και η εναλλακτική λύση των αρνητικών τεστ κορωνοϊού.

Η χώρα χθες ανακοίνωσε εκτίναξη των νέων κρουσμάτων σε επίπεδα ρεκόρ, στα 22.479, που μεταφράζεται σε άλμα κατά 54% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα,  υποχρεώνοντας τις αρχές να πάνε σήμερα σε πιο σκληρά μέτρα.

«Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως ο κορωνοϊός σκοτώνει» τόνισε, κατά το μήνυμα του, ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, καλώντας τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Πάντως διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν στα σχέδια μέτρα ευρύτερου lockdown ή κλεισίματος των σχολείων.

Στη Τσεχία των περίπου 10,7 εκατ. κατοίκων το ποσοστό του εμβολιασμού κυμαίνεται μόλις στο 57,6%, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που βρίσκεται στο 64,9%.

Κάθετη αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων καταγράφουν και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, όπου επίσης το ποσοστό των εμβολιασμένων παραμένει χαμηλά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα