Τη σύναψη σημαντικής συμφωνίας ολοκλήρωσε η ελληνική RESINVEST με το γαλλικό όμιλο REDEN, για την εξαγορά χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων της πρώτης συνολικής ισχύος περίπου 200MW, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δυνατότητες τροποποιήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά εκ μέρους της REDEN Hellas των 4 εταιρειών, που κατέχουν τις Βεβαιώσεις Παραγωγού για φωτοβολταϊκά πάρκα στην Κεντρική Μακεδονία. Τα έργα αυτά σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και αδειοδοτήθηκαν από τη RESINVEST ξεκινώντας από τη φάση του greenfield και πλέον βρίσκονται στη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Στο πλαίσιο των συμβάσεων που υπέγραψαν οι δυο εταιρείες, η RESINVEST αναλαμβάνει έναντι της REDEN τη συνολική ανάπτυξη των έργων που περιλαμβάνει τη μελέτη, τον τεχνικό σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την εξασφάλιση της απαιτούμενης γης τόσο για τους σταθμούς παραγωγής, όσο και για τη διασύνδεση με το Σύστημα μεταφοράς ενέργειας .

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την έναρξη της συνεργασίας μας με τη REDEN, έναν από τους σημαντικότερους γαλλικούς ομίλους με εξειδίκευση στον τομέα των φωτοβολταϊκών σταθμών. Η ομάδα της RESINVEST θα παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους συνεργάτες μας για τη διασφάλιση της τεχνικής αρτιότητας και τη μεγιστοποίηση της οικονομικής αποδοτικότητας των έργων» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της RESINVEST.

RESINVEST

H RESINVEST είναι κορυφαία ελληνική ενεργειακή εταιρεία με εξειδίκευση στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχεδιασμού, αδειοδότησης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης σε ενεργειακά έργα και ταυτόχρονα δρα η ίδια ως επενδυτής σε έργα που αναλαμβάνει.

Η RESINVEST διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία από όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής των ενεργειακών έργων και ικανότητα να επιτυγχάνει υψηλής ποιότητας αποτελέσματα ακόμη και στα πιο σύνθετα και απαιτητικά έργα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green