Η Microsoft προχώρησε σε μία σημαντική αλλαγή της πολιτικής της, σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Windows, θέλοντας να μειώσει την «αναστάτωση» που πολλές φορές προκαλούν οι αναβαθμίσεις λογισμικού στους χρήστες.

Μετά το εμπορικό λανσάρισμα των Windows 11 τον προηγούμενο μήνα, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της, η Microsoft αποφάσισε ότι πλέον θα διαθέτει αναβαθμίσεις μία φορά το χρόνο για τον προκάτοχό τους, το λειτουργικό σύστημα Windows 10. Μέχρι σήμερα η εταιρεία προσέφερε αναβαθμίσεις δύο φορές το χρόνο. Σημειώνεται ότι ετήσιο πλάνο αναβάθμισης ισχύει και για τα Windows 11.

Με τον τρόπο αυτό η Microsoft ουσιαστικά ευθυγραμμίζεται με το σύνολο της αγοράς. Υπενθυμίζεται ότι η Apple προσφέρει νέα έκδοση του MacOS μία φορά το χρόνο, ενώ το ίδιο ισχύει για το λειτουργικό σύστημα iOS για τα κινητά της τηλέφωνα αλλά και το Android της Google.

Η Microsoft εισήγαγε στην αγορά τα Windows 10 το 2015, με αναβαθμίσεις δύο φορές το χρόνο, κάτι που προκαλούσε αρκετή… γκρίνια εκ μέρους των χρηστών καθώς θα έπρεπε να ελέγχουν κάθε φορά τις ρυθμίσεις. Το 2019, η εταιρεία ξεκίνησε μία νέα πρακτική: μία μεγάλη αναβάθμιση με νέα χαρακτηριστικά και μία μικρότερη, προσανατολισμένη στην απόδοση και στην αξιοπιστία του λειτουργικού.

Με την έλευση των Windows 11 πρακτικά η Microsoft εγκατέλειψε τη συγκεκριμένη πρακτική κάνοντας ουσιαστικά αυτό που ζητούσαν οι χρήστες του λογισμικού της. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την εταιρεία κατασκευής έως και τον Οκτώβριο του 2025.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν βελτιωμένα στοιχεία ασφαλείας για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων.

Το λειτουργικό σύστημα Windows παραμένει ζωτικής σημασίας για τη Microsoft καθώς συνεισφέρει το 13% των συνολικών της εσόδων. Το 2020, τα Windows κατείχαν μερίδιο αγοράς της τάξης του 83% (βάσει παραδόσεων), τη στιγμή που το Google Chrome OS κατέχει μερίδιο 10% και το MacOS της Apple 7%, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών της Gartner.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία