Οριακές διακυμάνσεις και αρνητικά πρόσημα ήταν η εικόνα στους ευρωπαϊκούς δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις σε ένα περιβάλλον πληθωριστικών πιέσεων.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με μικρές απώλειες της τάξεως του 0,5%, με τον κλάδο του πετρελαίου να υποχωρεί κατά 1,8% ενώ εκείνος των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσε άνοδο 0,3%.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε απώλειες 0,18% στις 16.221 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχασε 0,48% στις 7.255 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 7.141 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Royal Mail σημείωσε άλμα 9,7%, καθώς ανακοίνωσε την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ύψους 400 εκατ. στερλινών. Επίσης βελτίωσε το outlook για την κερδοφορία της. Κέρδη 6,3% σημείωσε και η Thyssenkrupp, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Στον αντίποδα, η InPost έχασε πάνω από 15,2%, καθώς απογοήτευσε με τα μεγέθη που ανακοίνωσε, ενώ στο -7% έκλεισε και η βρετανική Rotork, μετά την αναθεώρηση του outlook της.

Οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις προοπτικές για τον πληθωρισμό στην περιοχή παραμένουν, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να προστατεύσουν την αξία τους. Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης ανήλθε στο 4,1% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, υπερδιπλάσιος από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασε στο 4,2% τους 12 μήνες έως τον Οκτώβριο – το υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν μια δεκαετία, καθώς το κόστος ενέργειας εκτινάχθηκε στα ύψη. Τα στοιχεία αναμένεται να προσθέσουν πίεση στην Τράπεζα της Αγγλίας να λάβει μέτρα για τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές