Έκλεισε τελικά το mega deal της Unilever με την CVC Capital Companions, συνολικού ύψους 4,5 δισ. ευρώ .

Η Ekattera, η επιχείρηση της Unilever, που εξαγοράζεται από την CVC Capital Companions,  έχει ένα χαρτοφυλάκιο 34 κατασκευαστών τσαγιού μαζί με τις Lipton, PG Ideas, Pukka Herbs και TAZO και απέφερε έσοδα δύο δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020.

Ωστόσο, η Unilever θα διατηρήσει τις δραστηριότητες τσαγιού στην Ινδία και την Ινδονησία, αλλά και το εμφιαλωμένο τσάι της συνεργασίας της με την PepsiCo.

«Η εξέλιξη του χαρτοφυλακίου μας σε τομείς μεγαλύτερης προόδου είναι ένα κρίσιμο μέρος της τεχνικής προόδου μας για τη Unilever. Η επιλογή μας να προωθήσουμε την Εκaterra δείχνει πρόσθετη πρόοδο στην υλοποίηση σε αντίθεση με τα σχέδιά μας», ανέφερε ο CEO της Unilever, Alan Jope.

Η πώληση αυτή απαλλάσσει τη Unilever από μια επιχείρηση που οδήγησε τα κέρδη της για πολλά χρόνια, καθώς η ζήτηση για μαύρο τσάι μειώθηκε και οι προτιμήσεις των αγοραστών τροποποιήθηκαν.

Το σχέδιο του Jope πλέον είναι να επικεντρωθεί σε τομείς μεγαλύτερης προόδου συγκρίσιμους με τα γεύματα με βάση τα φυτά και τις βιταμίνες, προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις της εταιρείας.

Η Unilever επιδιώκει να αναδιαμορφώσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της για να συμβαδίσει με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η ζήτηση για τσάι έχει αντικατασταθεί από μία στροφή στον παραδοσιακό καφέ αλλά και σε διάφορα βότανα, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 η Unilever είχε ανακοινώσει την έναρξη της αναθεώρησης της στρατηγικής της στις δραστηριότητες του τσαγιού, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην πώληση της Lipton και της PG Tips.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία εγκατέλειψε μια προγραμματισμένη πώληση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, του χαρτοφυλακίου προϊόντων ομορφιάς, αφού απέτυχε να προσελκύσει επαρκές ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, αναφέρουν πηγές. H πώληση του κλάδου τσαγιού θα αποτελέσει μία νίκη που χρειάζεται ο CEO της Unilever, Alan Jope.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή