Πλήρες lockdown για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ανακοίνωσε από την ερχόμενη εβδομάδα ο κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας, καθώς η επαρχία και η πόλη του Σάλτσμπουργκ αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοιους είδους καραντίνα που δρομολογείται το φετινό χειμώνα στην Ευρώπη, δεδομένου πως ο νέος γύρος των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, στις περισσότερες χώρες, αφορούσαν μέχρι τώρα στοχευμένα τους ανεμβολίαστους.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια ευελιξίας» σχολίασε ο κυβερνήτης Τόμας Στέλτσερ,  ανακοινώνοντας το κλείσιμο όλων των μη απαραίτητων καταστημάτων και ευρύτερα όλων των χώρων ψυχαγωγίας και εστίας και διατάσσοντας όλους τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους. Και μάλιστα ανεξαρτήτως του αν είναι εμβολιασμένοι.

Ωστόσο, ο κύριος Στέλτσερ δεν περιορίστηκε σε αυτό, ζητώντας δημοσίως από τις αρχές να δρομολογήσουν πλήρες lockdown σε ομοσπονδιακό επίπεδο, διότι αλλιώς περιοχές, όπως η δική του, θα αναγκαστούν να «κλείσουν» για εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι γερμανόφωνοι είναι οι… βασιλείς των αντιεμβολιαστών στην Ευρώπη

Πραγματικά, το ζήτημα θα τεθεί σε ειδική συνεδρίαση που έχει οριστεί για σήμερα το απόγευμα από την αρμόδια task force για την πανδημία, ενώ αύριο ακολουθεί σύσκεψη μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των εννέα πολιτειακών κυβερνητών, υπό τον Καγκελάριο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

«Χρειαζόμαστε νέα καθολικά μέτρα για να σταθεροποιήσουμε το Σύστημα Υγείας και να προστατέψουμε τους υγειονομικούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα» τόνισε ο κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας.

Σε εθνικό επίπεδο η χώρα κατέγραψε την Τρίτη νέο υψηλό στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, στα 15.609, που ανέβασε τον επταήμερο μέσο όρο στις 971 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους, που είναι ένα από τα υψηλότερα νούμερα σε όλη την Ευρώπη. Όμως, ειδικά η Άνω Αυστρία των 1,5 εκατ. κατοίκων παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο βέβαια συνδυάζεται από το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμών, καθώς ο όγκος των αρνητών είναι σημαντικός.

Παρά την υψηλή διαθεσιμότητα, περίπου το ένα τέταρτο των Αυστριακών ηλικίας άνω των 12 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν δείχνουν διάθεση να το πράξουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν