Συνεχίστηκε και σήμερα η πτώση του τεχνολογικού κλάδου στις ασιατικές αγορές, με τη μετοχή της Alibaba να απογοητεύει με τα μεγέθη που ανακοίνωσε.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 1,72% ενώ ο τεχνολογικός δείκτης του Hang Seng σημείωσε πτώση 1%. Οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν περισσότερο από 10% αφού ο τεχνολογικός κολοσσός έχασε τις προσδοκίες εσόδων και κερδών για το γ’ τρίμηνο του έτους, καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα επηρέασε τα αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχώρησαν 11,1% την Πέμπτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές της Meituan υποχώρησαν 2,66%, η Baidu υποχώρησε 3,77% και η Tencent έχασε 0,81%. Η ανταγωνίστρια της Alibaba, JD, διαφοροποιήθηκε και σημείωσε κέρδη 7,12%.

Επίσης, οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο. Ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,59%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άλμα 0,67%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,44%. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση ενός πακέτου τόνωσης ύψους 488 δισ. δολαρίων στην Ιαπωνία, όπως μετέδωσε το Reuters. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,86%. Οι αγορές της Ινδίας είναι κλειστές λόγω αργίας την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές