Νέα επίπεδα ρεκόρ «έπιασε» η μετοχή της Apple στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να αντιδρούν με ενθουσιασμό σε δημοσίευμα του έγκριτου πρακτορείου Bloomberg πως ο τεχνολογικός κολοσσός επιταχύνει τα σχέδια του για τη δημιουργία αυτοκινήτου αυτόνομης οδήγησης με στόχο να είναι έτοιμο μέχρι το 2025.

Το δημοσίευμα έρχεται σε συνέχεια έτερων πληροφοριών τις προηγούμενες ημέρες πως στελέχη της Apple έχουν συναντηθεί με στελέχη βιομηχανιών αυτοκινήτου και εταιρειών πρώτων υλών στην Ασία, μεταξύ τους η Toyota Motor.

Η δυναμική είσοδος της εταιρείας στο χώρο του αυτοκινήτου θα την φέρει σε θέση ανταγωνισμού απέναντι στην Tesla και τις ανερχόμενες Rivian και Lucid Motors, όπως βέβαια και απέναντι σε παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες που… δοκιμάζουν την επέκταση τους σε νέα project, κυρίως ηλεκτρικών οχημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως η δημόσια εγγραφή της Rivian, προ ημερών, ανέβασε την κεφαλαιοποίηση της πάνω από κραταιά ονόματα όπως αυτά της Ford και της General Motors.

Αναλόγως το ενδιαφέρον της Apple για το χώρο είναι προ πολλού γνωστό, όμως φαίνεται πως η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για νέες τεχνολογίες στη βιομηχανία αυτοκινήτου την έκανε να αποφασίσει να επιταχύνει τα σχέδια της.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η μετοχή της να καταγράψει νέο άλμα κατά 1,67% πάνω από τα 160 δολάρια, που είναι νέα τιμή ρεκόρ. Τα δε, κέρδη της μετοχής της για τη χρονιά έχουν ανέβει στο 21% ωθώντας την κεφαλαιοποίηση της στα 2,6 τρισ. δολάρια.

Ο αναλυτής Τζιμ Σούβα της Citigroup, σε σημείωμα του τον περασμένο Μάρτιο, είχε υποστηρίξει πως αν η Apple δρομολογήσει και πετύχει την είσοδο της στο χώρο του αυτοκινήτου, η κεφαλαιοποίηση της θα εκτιναχθεί έως και τα 3 τρισ. δολάρια!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή