Την ανάγκη επικαιροποίησης του πιστοποιητικού Covid με την 3η δόση εκφράζει πλέον επίσημα η Κομισιόν, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του MEGA την περασμένη εβδομάδα.

Όταν το MEGA αποκάλυψε ότι η Κομισιόν θέλει να βάλει την 3η δόση στο πιστοποιητικό Covid για να μπορεί κάποιος να ταξιδεύει εντός της ΕΕ, η Κομισιόν έσπευσε να το διαψεύσει και μια μέρα μετά, να το επιβεβαιώσει. Και αυτό γιατί αρχίζει να επικρατεί χάος σχετικά με το πότε λήγουν τα πιστοποιητικά.

Στην Ιταλία λέγεται ότι θα λήγουν 9 μήνες μετά την τελευταία δόση, ενώ στην Λιθουανία μετά από 7 μήνες. Η Κομισιόν θέλει μια συντονισμένη προσέγγιση μεταξύ των κρατών να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Euractiv στις Βρυξέλλες, η Κομισιόν προτίθεται να προτείνει ότι για να είναι έγκυρο το πιστοποιητικό θα πρέπει η 3η δόση να γίνεται εντός 12 μηνών μετά την τελευταία.

Επίσημα η Κομισιόν απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα αλλά αντ’ αυτού απάντησε ότι «Η εγκυρότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι θέμα που συνδέεται με την 3η δόση».

Η Κομισιόν ξεκινά την επόμενη εβδομάδα να εμβολιάζει το προσωπικό της με 3η δόση ενώ για πρώτη φορά ο ΕΜΑ είπε δημόσια ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει 3η δόση στον γενικό πληθυσμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα