
Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για συνεργασία σε υπεράκτια αιολικά έργα ισχύος 3 GW στη Νότια Κορέα, υπέγραψαν η Equinor και η Korea East-West Power (EWP).
Η Equinor ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη νέα της τεχνολογία πλωτής αιολικής ενέργειας, Wind Semi, για τα έργα της στη Νότια Κορέα, η οποία έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα κορεατικά ύδατα και τις τοπικές συνθήκες.
Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα η Equinor αποκάλυψε ότι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το foundation Wind Semi για τα έργα της στη Σκωτία , σε περίπτωση που της παραχωρηθούν δικαιώματα ανάπτυξης μέσω του leasing ScotWind.
Στη Νότια Κορέα, η Equinor και η EWP, μαζί με την Korea National Oil Corporation (KNOC), αναπτύσσουν ήδη το υπεράκτιο αιολικό έργο Donghae ισχύος 1.200 MW. Το πάρκο βρίσκεται κοντά στο κοίτασμα φυσικού αερίου Donghae που λειτουργεί από την KNOC, στα ανοικτά των ακτών του Ulsan.
Τον Μάιο, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Κορέας (KDI) ολοκλήρωσε την προκαταρκτική μελέτη για το έργο των 200 MW, για το οποίο οι εταίροι είπαν ότι θα δώσει ώθηση στο έργο να προχωρήσει στην υλοποίηση.
Προηγούμενες πληροφορίες για το Donghae 1 ανέφεραν ότι, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της μελέτης, η κοινοπραξία θα ξεκινήσει την κατασκευή του πλωτού αιολικού πάρκου το 2022, με πιθανή έναρξη παραγωγής ενέργειας το 2024.
Η Equinor έχει επίσης ένα πλωτό αιολικό έργο 800 MW υπό ανάπτυξη στη χώρα, επίσης στην υπεράκτια Ulsan.
Η κυβέρνηση της Κορέας έχει θέσει μια φιλοδοξία να αυξήσει την ισχύ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα 60 GW έως το 2034, εκ των οποίων τα 12 GW προορίζονται για υπεράκτια αιολική ενέργεια έως το 2030.
Δεδομένου του βάθους των παράκτιων υδάτων της Κορέας, απαιτούνται πλωτές λύσεις για να πραγματοποιηθούν οι φιλοδοξίες της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε η Equinor.
«Η Νότια Κορέα στοχεύει να γίνει μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες αγορές για υπεράκτια αιολική ενέργεια την επόμενη δεκαετία. Μαζί με την EWP είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στα σχέδια της χώρας, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να αναπτύξουμε το πρώτο εμπορικό πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Νότια Κορέα. Έχουμε συνεργαστεί με την κορεατική αλυσίδα εφοδιασμού για πολλά χρόνια και γνωρίζουμε τις ιδιότητες και τις δυνατότητές της. Βλέπουμε μια μεγάλη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας στην οικοδόμηση μιας νέας βιομηχανίας μαζί με την παγκόσμιας κλάσης αλυσίδα εφοδιασμού της Κορέας», δήλωσε ο Pål Eitrheim , εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην Equinor.


Latest News

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

Το ΣτΕ ακυρώνει μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών σε περιοχή Natura
Για αδειοδότηση έργων ΑΠΕ εντός ή κοντά σε Natura το ΥΠΕΝ δεν μπορεί να αγνοεί αρνητικές γνωμοδοτήσεις φορέων διαχείρισης λέει το ΣτΕ.

Περιβάλλον: Τα κοράλια απειλούνται με εξαφάνιση
Το 84% των κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου επλήγη από το χειρότερο συμβάν λεύκανσης που έχει καταγραφεί

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

LG: Αποσύρεται απο επένδυση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG Energy Solution σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι λόγω «των συνθηκών της αγοράς και του επενδυτικού περιβάλλοντος, συμφωνήσαμε να αποσυρθούμε επίσημα από το έργο Indonesia GP (Grand Package)»

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία