Συνολικά 212 ζημιές σε ακίνητα, με αρχική πρόβλεψη αποζημιώσεων συνολικά 4,9 εκατ. ευρώ δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρείες από τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου στην Κρήτη.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τη σεισμική ακολουθία της περιόδου 27 – 30 Σεπτεμβρίου 2021, ιδιαίτερα στις περιοχές του Αρκαλοχωρίου και του Ηρακλείου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα

Η μέση δηλωθείσα ζημιά φθάνει τα 23.216 ευρώ για το σύνολο των ασφαλισμένων εγκαταστάσεων.

Για τις εν λόγω ζημιές από την σεισμική ακολουθία, η εκτίμηση των αποζημιώσεων μετά τις απαλλαγές (όπου υφίστανται) είναι 3,4 εκατ. ευρώ.

Οι συμμετέχουσες στην έρευνα Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις δήλωσαν ζημιές σε ακίνητα όλων των κατηγοριών (κατοικίες, εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία) με συνολική ασφαλισμένη αξία 217,3 εκατ. ευρώ.

Οι ζημιές βρίσκονταν κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Οι περισσότερες καταγράφηκαν στις περιοχές του Αρκαλοχωρίου και της πόλης του Ηρακλείου. Ζημιές επίσης αναφέρθηκαν στις Π.Ε. Ρεθύμνου και Χανίων.

Οι ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και η αντίστοιχη ασφαλισμένη αξία των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, διακρίνονται ανά είδος ασφαλισμένου κινδύνου ως ακολούθως:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Βουτσινάς (ΕΕΠ): Κατοχυρώστε τον διακριτικό τίτλο της εταιρείας σας
Executive |

Γιατί είναι σημαντική η κατοχύρωση του διακριτικού τίτλου μιας εταιρείας

Οδιακριτικός τίτλος, ως ιδιαίτερο διακριτικό γνώρισμα της επιχείρησης ή του εμπορικού καταστήματός της, διαφοροποιείται, κατοχυρώνεται και προστατεύεται αυτόνομα από τα λοιπά διακριτικά γνωρίσματα