Ένα από τα σπουδαία πράγματα, που μπορεί κανείς να παρατηρήσει για την αμερικανική σειρά «Breaking Bad» είναι ότι, ακριβώς τη στιγμή που νομίζει ότι ο κίνδυνος δεν θα μπορούσε να γίνει πιο έντονος και πιο «περίεργος» οι συγγραφείς πάντα βρίσκουν έναν τρόπο για να προκαλέσουν την έκπληξη.

Οι αγορές μετοχών και ομολόγων της Αμερικής είναι έτσι εδώ και περίπου 12 χρόνια.

Σχεδόν μόλις οι αγορές άρχισαν να ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση, χάρη στη μαζική κρατική παρέμβαση, οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται ότι ήταν πολύ ακριβές.

Αλλά οι συγγραφείς συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους να εντείνουν αυτό το παράδοξο.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το Bloomberg, σε άρθρο του με το οποίο παραλληλίζει τις αγορές με το Breaking Bad.

«Οι αγορές δεν κινδυνεύουν, Σκάιλερ. Οι αγορές είναι ο κίνδυνος…», θα μπορούσε να λέει ο πρωταγωνιστής της σειράς στη γυναίκα του Σκάιλερ…

Και συνεχίζει το Bloomberg:

Παγκόσμια πανδημία; Εδώ είναι μια ακόμη μεγαλύτερη κυβερνητική παρέμβαση. Τώρα οι πιστωτικές αγορές επιστρέφουν σε μια εκδοχή του τύπου όποιος είναι ζωντανός μπορεί να πάρει ένα δάνειο, και να επενδύσει στο χρηματιστήριο, επειδή οι επενδυτές είναι τόσο διψασμένοι για απόδοση.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα ολοένα αυξανόμενο χρηματικό ποσό που κυνηγάει ένα συνεχώς συρρικνούμενο ποσό καλών επενδύσεων, γράφει ο John Authers . Η Fed δεν έχει καν αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων της ακόμα, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να αντλεί μετρητά σε αυτή τη φρενίτιδα και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι πιθανώς τα μέσα του 2022.

Η αγορά ομολόγων τουλάχιστον εξακολουθεί να έχει μια αξιοπιστία. (Εκτός κι αν μιλάτε για ομόλογα συνδεδεμένα με ηφαιστειογενείς κρυπτο-πόλεις στο Ελ Σαλβαδόρ , που όπως σημειώνει ο Matt Levine μπορεί να είναι λιγότερο εύλογες επενδύσεις.)

Το χρηματιστήριο, από την άλλη, δεν είναι μόνο ιστορικά ακριβό, αλλά και η παιδική χαρά των Redditors που οδηγούν μεμονωμένες τιμές στο φεγγάρι μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση να βασανίζουν hedge funds ή οτιδήποτε άλλο. Και αυτό ανατρέπει τις συμβάσεις αποδοχών των στελεχών, που βασίζονται σε κίνητρα , γράφει ο Chris Bryant : Αξίζουν τα στελέχη να γίνουν αφάνταστα πλούσιοι σε μια νύχτα μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο αγόρασαν τις μετοχές τους απλώς για πλάκα;

Ακόμη χειρότερα, κάθε τέτοια εξέλιξη της πλοκής μας φέρνει λίγο πιο κοντά στο αναπόφευκτο τέλος, καταλήγει το Bloomberg.

Το Breaking Bad είναι αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά, της οποίας δημιουργός και παραγωγός είναι ο Βινς Γκίλιγκαν. Η σειρά παράχθηκε από την Sony Pictures Television και μεταδόθηκε στις ΗΠΑ και τον Καναδά στο AΜC. Στην Ελλάδα προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Η προβολή της ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2008 και ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, σε πέντε κύκλους επεισοδίων.

Η σειρά λαμβάνει χώρα στην Αλμπουκέρκη στο Νέο Μεξικό. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), έναν πολύ ταλαντούχο και ευφυή καθηγητή χημείας που ωστόσο έχει καταλήξει να ζει μίζερα και φτωχικά εργαζόμενος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το τελικό χτύπημα για αυτόν έρχεται όταν διαγιγνώσκεται με προχωρημένο καρκίνο πνευμόνων, με τα έξοδα της θεραπείας να είναι απαγορευτικά για το νοικοκυριό του.

Με το τέλος της ζωής του πλέον ορατό καταρρέει και αποφασίζει να προσεγγίσει τον πρώην μαθητή του και πλέον μικρέμπορο ναρκωτικών Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ) και να στραφεί κρυφά από την οικογένειά του και ο ίδιος στο εμπόριο ναρκωτικών παράγοντας ασυναγώνιστης ποιότητας μεθαμφεταμίνη, με την επιθυμία να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του αλλά και να βιώσει λίγη δράση στον χρόνο που του απομένει. Ωστόσο η φιλοδοξία και το ταλέντο του μαζί με τον πλούτο δε θα αργήσουν να προσελκύσουν και πολλούς μπελάδες, σταδιακά μετατρέποντάς τον από έναν φιλήσυχο καθηγητή σε έναν αδίστακτο ραδιούργο.

Η σειρά Breaking Bad έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές, ειδικά για το γράψιμο και την πρωταγωνιστική ερμηνεία του Κράνστον, και έχει κερδίσει τέσσερα Βραβεία Έμμυ, μαζί με πολλά άλλα βραβεία και υποψηφιότητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές