Σε φάση μετασχηματισμού εισέρχεται η Wind Hellas, με την απόσχιση του κλάδου σχεδιασμού, υλοποίησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης του ενεργού και παθητικού εξοπλισμού των οπτικών ινών, συστήνοντας τη HELLENIC OPENFIBER Μονοπρόσωπη Α.Ε. Η ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς και η ανοιχτή διάθεση υπηρεσιών χονδρικής σε όλους τους παρόχους είναι οι βασικοί στόχοι της νέας εταιρείας.

Η Wind από τα μέσα Αυγούστου έχει περάσει σε μια νέα εποχή, μετά την εξαγορά της από τη United Group, η οποία δημιουργεί βήμα-βήμα μαζί με τη Nova έναν ολοκληρωμένο πάροχο υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και περιεχομένου. Η μερική διάσπαση του κλάδου οπτικών ινών, η οποία ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, υπαγορεύεται, όπως επισημαίνεται στο σχέδιο σύμβασης, από τη φύση των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς που απαιτούν νέες πηγές και πόρους χρηματοδότησης.

Η νέα εταιρεία θα παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες χονδρικής, ανοικτής πρόσβασης και μη διακριτικής μεταχείρισης στους παρόχους ηλεκτρονικών υπηρεσιών, δηλαδή ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Nova. Ουσιαστικά, ακολουθείται η διεθνής τάση στις τηλεπικοινωνίες και η στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Eπιτάχυνση της κατασκευής δικτύων οπτικών ινών

Στόχος της HELLENIC OPENFIBER θα είναι η επιτάχυνση της κατασκευής δικτύων οπτικών ινών μέσω Fiber to the Cabinet (FTTC) και Fiber to the Home (FTTH), η περαιτέρω αύξηση της ευρυζωνικότητας και κατά συνέπεια η ενίσχυση της συνδεσιμότητας των οπτικών ινών.

Η διάσπαση του κλάδου γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της εταιρείας, που αφορά στην οργανική ανάπτυξη μέσα από την επιτάχυνση επενδύσεων σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς, NGA Network, και σε δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων. Αφορά, επίσης, στην περαιτέρω ανάπτυξη και την εκμετάλλευση των υπηρεσιών χονδρικής και την εκμετάλλευση ευκαιριών που προσφέρουν οι σύγχρονες υποδομές υπηρεσιών επικοινωνίας, μέσα από την άντληση νέων πόρων χρηματοδότησης και την απελευθέρωση υφιστάμενων πόρων από τη Wind Hellas για την ανάπτυξη του πυρήνα των εμπορικών της δραστηριοτήτων και της πελατειακής της βάσης.

Η αξία της νέας εταιρείας και των υποδομών της

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα σχηματιστεί από την αξία του κλάδου όπως αυτή έχει προκύψει από την Έκθεση Αποτίμησης, την οποία έχει συντάξει η Deloitte. Θα ανέλθει λοιπόν σε 69,9 εκατ. ευρώ και θα διαιρεθεί σε αντίστοιχο αριθμό μετοχών, αξίας 1 ευρώ εκάστη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εργασίας της ENOMIX, η συνολική εκτιμώμενη αξία των μόνιμων εγκαταστάσεων οπτικών ινών και των σχετικών υποδομών, ανέρχεται στο ποσό των 38.207.639 ευρώ. Αυτές συνίστανται στα καλώδια, υπόγεια και υποθαλάσσια, των οπτικών ινών, στα υπόγεια καλώδια χαλκού και στα χαντάκια και τις σχετικές υποδομές (φρεάτια κλπ).

Ως προς τον εξοπλισμό του δικτύου οπτικών ινών, που περιλαμβάνει κυρίως ενεργές καμπίνες, μπαταρίες, παθητικό εξοπλισμό εκτός και εντός εγκαταστάσεων, συστήματα και πλατφόρμες, η αξία του εκτιμήθηκε, κατά την 31η.7.2021, σε 16.113.621 ευρώ.

Ως προς τους εργαζόμενους του κλάδου, με την ολοκλήρωση της μερικής διάσπασης, καθένας από τους εργαζόμενους αυτού θα μεταφερθεί στη HELLENIC OPENFIBER.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Ισχυρές ενδείξεις συντονισμού Reggeborgh – Atlas για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ
Επιχειρήσεις |

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ισχυρές ενδείξεις συντονισμού Reggeborgh – Atlas για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ

Σε ακρόαση καλεί η εποπτική αρχή Reggeborgh και Atlas. Για «γενναία» απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κάνουν λόγο πηγές του εφοπλιστικού διδύμου Δ. Μπάκου – Γ. Καϋμενάκη

ΕΣΕΕ – Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιώργος Καρανίκας – Το διοικητικό συμβούλιο
Επιχειρήσεις |

ΕΣΕΕ: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιώργος Καρανίκας - Το διοικητικό συμβούλιο

«Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη διπλή πρόκληση της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και, ταυτόχρονα, την πλήρη επούλωση των «πληγών» της πανδημικής κρίσης», τόνισε ο επανεκλεγείς πρόεδρος

Μύλοι Λούλη – Το ράλι σε πρώτες ύλες, ενέργεια και μεταφορές μείωσαν τα κέρδη τριμήνου
Επιχειρήσεις |

Το ράλι σε πρώτες ύλες, ενέργεια και μεταφορές μείωσαν τα κέρδη τριμήνου της Μύλοι Λούλη

Το εύρος των επιπτώσεων της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης στις δραστηριότητες του ομίλου την προσεχή περίοδο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις μελλοντικές εξελίξεις και τα μέτρα της κυβέρνησης

Elbisco (Αλλατίνη) – Δεν έχουμε σχέση με τον θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι
Επικαιρότητα |

Elbisco (Αλλατίνη): Δεν έχουμε σχέση με τον θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι

Η εταιρεία ELBISCO AE και η μάρκα ΑΛΛΑΤΙΝΗ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις επιχειρήσεις, στις εγκαταστάσεις των οποίων συνέβη το τραγικό συμβάν, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση

Wind – Αύξηση εσόδων και συνδρομητών το γ’ τρίμηνο του 2021
Επιχειρήσεις |

Wind: Αύξηση εσόδων και συνδρομητών γ' τρίμηνο

«Παραμένουμε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, καθώς αξιοποιούμε την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας και την εμπορική δυναμική που έχουμε δημιουργήσει από την αρχή του χρόνου, τόνισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής