Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Για το 2021 ο κ. Καραβίας εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 7% και το 2022 θα κινηθεί κοντά στο 5%.

Όπως τόνισε σχετικά, «είναι σημαντικό και ρεαλιστικό ταυτόχρονα να επιτευχθεί ένας μέσος ρυθμός ανάπτυξης πάνω από τον αντίστοιχο της ευρωζώνης, της τάξης του 4%, για την επόμενη πενταετία, με την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και την προσέλκυση διεθνών και εγχώριων ιδιωτικών κεφαλαίων για επενδύσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αφού αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τις τελευταίες προκλήσεις, στρέφουμε όλες μας τις δυνάμεις στην επέκταση των εργασιών μας, στηρίζοντας έτσι και την επίτευξη των βασικών στόχων της οικονομικής πολιτικής – τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο διατηρήσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα».

Σε σχέση με την έξαρση του πανδημικού κύματος και την ενεργειακή κρίση, τόνισε πως οι επιπτώσεις τους στην οικονομική δραστηριότητα φαίνεται πως θα είναι ελεγχόμενες, εκτός κι αν τα προβλήματα και στα δύο μέτωπα επιδεινωθούν.

«Η οικονομία παραμένει ανοιχτή και αυτό είναι πολύ σημαντικό» είπε, συμπληρώνοντας ότι τα στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις του προηγούμενου τριμήνου δείχνουν πως έχουν πλέον διαμορφωθεί περίπου στα επίπεδα του 2019.

Η επενδυτική βαθμίδα

Εξάλλου, ο κ. Καραβίας χαρακτήρισε τα αποτελέσματά της Eurobank ορόσημο για την τράπεζα και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εφετινής χρήσης, θα ξεκινήσουν συζητήσεις με τον επόπτη για τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της Eurobank.

Όπως είπε, «ο δείκτης ΝΡΕ διαμορφώνεται στο 7,3%. Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που ελληνική τράπεζα επιτυγχάνει μονοψήφιο δείκτη, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα επιστροφής στην οικονομική κανονικότητα».

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε επίσης το γεγονός ότι όλοι οι συστημικοί όμιλοι θα μειώσουν τους δείκτες καθυστερήσεων κάτω από το 10% το 2022, καθώς με τον τρόπο αυτό θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Ισχυρές ενδείξεις συντονισμού Reggeborgh – Atlas για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ
Επιχειρήσεις |

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ισχυρές ενδείξεις συντονισμού Reggeborgh – Atlas για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ

Σε ακρόαση καλεί η εποπτική αρχή Reggeborgh και Atlas. Για «γενναία» απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κάνουν λόγο πηγές του εφοπλιστικού διδύμου Δ. Μπάκου – Γ. Καϋμενάκη

ΕΣΕΕ – Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιώργος Καρανίκας – Το διοικητικό συμβούλιο
Επιχειρήσεις |

ΕΣΕΕ: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιώργος Καρανίκας - Το διοικητικό συμβούλιο

«Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη διπλή πρόκληση της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και, ταυτόχρονα, την πλήρη επούλωση των «πληγών» της πανδημικής κρίσης», τόνισε ο επανεκλεγείς πρόεδρος

Μύλοι Λούλη – Το ράλι σε πρώτες ύλες, ενέργεια και μεταφορές μείωσαν τα κέρδη τριμήνου
Επιχειρήσεις |

Το ράλι σε πρώτες ύλες, ενέργεια και μεταφορές μείωσαν τα κέρδη τριμήνου της Μύλοι Λούλη

Το εύρος των επιπτώσεων της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης στις δραστηριότητες του ομίλου την προσεχή περίοδο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις μελλοντικές εξελίξεις και τα μέτρα της κυβέρνησης

Elbisco (Αλλατίνη) – Δεν έχουμε σχέση με τον θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι
Επικαιρότητα |

Elbisco (Αλλατίνη): Δεν έχουμε σχέση με τον θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι

Η εταιρεία ELBISCO AE και η μάρκα ΑΛΛΑΤΙΝΗ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις επιχειρήσεις, στις εγκαταστάσεις των οποίων συνέβη το τραγικό συμβάν, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση

Wind – Αύξηση εσόδων και συνδρομητών το γ’ τρίμηνο του 2021
Επιχειρήσεις |

Wind: Αύξηση εσόδων και συνδρομητών γ' τρίμηνο

«Παραμένουμε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, καθώς αξιοποιούμε την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας και την εμπορική δυναμική που έχουμε δημιουργήσει από την αρχή του χρόνου, τόνισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής