Σε πτώση βρίσκονται σήμερα οι τιμές του αργού , καθότι οι επενδυτές ανησυχούν για τη νέα πιθανώς εξαιρετικά μεταδοτικό νέο στέλεχος της Covid-19 που ανιχνεύθηκε στη Νότια Αφρική.

Το WTI παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρεί κατά 4,6% στα 74,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent υποχωρεί 3,5% στα 78,14 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πτώση της τιμής του πετρελαίου έρχεται μαζί με την πτώση των futures στις αμερικανικές αγορές και στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακάλυψη μιας νέας παραλλαγής κορωνοϊού, η οποία αναφέρεται μέχρι στιγμής ως μετάλλαξη της Μποτσουάνα.

Βέβαια, η Β.1.1.539 μετάλλαξη, είχε επίσης ανιχνευθεί  σε ταξιδιώτες στο Χονγκ Κονγκ που είχαν επισκεφθεί τη Νότια Αφρική.

Ο ΠΟΥ πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Συνεδρίαση OPEC+

«Αναλόγως του πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με το selloff που προκαλεί ο ιός και το πόσο ανησυχεί ο ΠΟΥ για αυτό, οι υπολογιστεί αναφορικά με τη συνεδρίαση του OPEC+ την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να αλλάξουν», τόνισε ο Jeffrey Halley, αναλυτής της OANDA. «Ο OPEC+ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι ένας τομέας προσοχής ήταν η αναζωπύρωση του ιού πλήττει την πετρελαϊκή ζήτηση καθώς ο όμιλος αυξάνει την παραγωγή», τόνισε προς τους πελάτες του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο OPEC+ είναι πιθανό να μην αυξήσει την παραγωγή πάνω από τον προηγουμένως συμφωνηθέντα στόχο των 400.000 βαρελιών ημερησίως, την προηγούμενη εβδομάδα, εκτός κι αν υπάρξει δραματική επιδείνωση της κατάστασης μέσα στις επόμενες μέρες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή