Η κλεψύδρα αδειάζει για τα νοικοκυριά που δικαιούνται προκαταβολή από το επίδομα θέρμανσης των 100 έως 750 ευρώ.

Οσοι είχαν λάβει και πέρυσι το επίδομα θα πρέπει να σπεύσουν στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για να υποβάλουν αίτηση έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Με την υποβολή της αίτησης θα «ξεκλειδώσει» η πληρωμή της προκαταβολής του επιδόματος έως τις 10 Δεκεμβρίου. Εάν δεν υποβάλουν την αίτηση έως το τέλος του μήνα αλλά έως τις 15 Δεκεμβρίου που κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα λάβουν το επίδομα στο τέλος Δεκεμβρίου.

Ηδη, έχουν υποβληθεί πάνω από 550.000 αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στα νοικοκυριά που είχαν λάβει επίδομα για τη χειμερινή σεζόν 2020/2021, τα οποία σε πρώτη φάση θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό το ποσό του επιδόματος που είχαν εισπράξει πέρυσι.

Το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ανάλογα με τον χρόνο καταχώρισης των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων θέρμανσης.

Η πρώτη δόση θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 30 Δεκεμβρίου 2021, η δεύτερη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και η τρίτη έως 29 Απριλίου 2022.

Τα βήματα για την υποβολή της αίτησης

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να εξασφαλίσουν το επίδομα θέρμανσης είναι η εξής:

* Είσοδος στην πλατφόρμα «myΘΕΡΜΑΝΣΗ» με χρήση των κωδικών TAXISnet.

– Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία

– Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

– Επιλέγω είδος καυσίμου

– Συμπληρώνω τον Αριθμό Παροχής Ρεύματος

– Επιλέγω οικισμό

– Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας

– Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Δείκτης ανάκαμψης – Πτωτική πορεία για 4η συνεχή εβδομάδα
Academia |

Δείκτης ανάκαμψης – Πτωτική πορεία για 4η συνεχή εβδομάδα

Η περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα μπορούσε να παρεμποδίσει το ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης και να οδηγήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεων ανΆπτυξης για το 4 τρίμηνο του 2021 προειδοποιεί το τμήμα Ερευνών του e-learning του ΕΚΠΑ στις εκτιμήσεις του που δημοσιεύει αποκλειστικά κάθε Δευτέρα ο ΟΤ.

ΠΟΜΙΔΑ – Τρίμηνη παράταση της ισχύος των νέων αντικειμενικών αξιών
Ακίνητα |

Τρίμηνη παράταση της ισχύος των νέων αντικειμενικών αξιών ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» 2021-22 που ξεκινά σε λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε την άμεση ένταξη της αναβάθμισης των ενοικιαζομένων κατοικιών, αλλά και των κενών κατοικιών.

Ένας παλαιολιθικός φόρος που εμποδίζει την ανάπτυξη
Tax |

Ένας παλαιολιθικός φόρος που εμποδίζει την ανάπτυξη

Μελετώντας υποθέσεις ΕΦΑ της τελευταίας εικοσαετίας, δημιουργείται η εντύπωση μιας φοβικής έως και τιμωρητικής σε βάρος του επενδυτή διοικητικής και δικαστηριακής εφαρμογής και ερμηνείας των σχετικών διατάξεων.