Μπορεί η Black Friday να είναι η μεγαλύτερη ημέρα αγορών την εβδομάδα της Ημέρας των Ευχαριστιών, ωστόσο περίπου οι μισοί Αμερικανοί καταναλωτές αναμένεται να προσέλθουν για το Σάββατο των Μικρών Επιχειρήσεων, ή όπως το ονομάζουν Small Business Saturday.

Η Small Business Saturday είναι μια αμερικανική «εορτή αγορών» που πραγματοποιείται το Σάββατο  μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Small Business Saturday, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 27 Νοεμβρίου 2010, είναι αντίστοιχο της Black Friday και της Cyber ​​Monday , που διαθέτουν καταστήματα λιανικής πώλησης και ηλεκτρονικού εμπορίου , αντίστοιχα.

Αντίθετα, η  Small Business Saturday ενθαρρύνει τους καταναλωτές να υποστηρίξουν τις τοπικές και μικρότερες επιχειρήσεις .

Η πρώτη εκδήλωση δημιουργήθηκε από την American Express, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό National Trust for Historic Preservation , τον δήμαρχο της Βοστώνης Thomas M. Menino και τη Roslindale Village Main Street.

Hashtag

Το hashtag του Twitter #SmallBusinessSaturday υπήρχε από τις αρχές του 2010 και χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση μικρών επιχειρήσεων κάθε Σάββατο (όχι μόνο εκείνο το Σάββατο μεταξύ Black Friday και Cyber ​​Monday). Το hashtag χρησιμοποιείται με τρόπο παρόμοιο με το #FollowFriday για να τονίσει τις αγαπημένες τοπικές επιχειρήσεις.

Για φέτος μια έρευνα από το LendingTree διαπίστωσε ότι το 49% σχεδιάζει να βγει στα καταστήματα αυτό το Σάββατο και εκτιμάται ότι θα ξοδέψει κατά μέσο όρο 305 δολάρια έκαστος.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 63% των καταναλωτών λέει ότι η πανδημία ενίσχυσε την αφοσίωσή τους στις μικρές επιχειρήσεις. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος αριθμός – 63% – λέει ότι είδαν μια μικρή επιχείρηση στην κοινότητά τους να κλείνει οριστικά λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Οι εορταστικές αγορές αναμένεται να αυξηθούν φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής. Σε έρευνά της η ένωση λιανικού εμπορίου διαπίστωσε ότι 58,1 εκατομμύρια άνθρωποι σχεδιάζουν να ψωνίσουν το Σάββατο των Μικρών Επιχειρήσεων.

Cyber ​​Monday

Επίσης, σύμφωνα με τη ίδια έρευνα 62,8 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές στην Cyber ​​Monday.

Η Cyber Monday λαμβάνει χώρα την Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μια πρωτοβουλία των λιανοπωλητών, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα έσοδα από πωλήσεις στο διαδίκτυο. Ο όρος επινοήθηκε από την Έλλεν Ντέιβις της Εθνικής Ομοσπονδία Λιανικής και τον Σκοτ Σίλβερμαν. Ο όρος πρωτοεμφανίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2005 σε δελτίο τύπου του Shop.org.

Η Cyber Monday έχει γίνει το διαδικτυακό ισοδύναμο της Black Friday και προσφέρει μια ευκαιρία σε μικρότερους διαδικτυακούς λιανοπωλητές να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες αλυσίδες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων
Διεθνή |

Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων

Οι ινδικές startup στον κλάδο των ειδών παντοπωλείου προσελκύουν πελάτες με γνώσεις τεχνολογίας καθώς τους υπόσχονται παραδόσεις εντός 10 λεπτών, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια έκρηξη στο «γρήγορο εμπόριο»

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα για να κρατήσουν την ρευστότητα τους
Διεθνή |

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας πως η εποπτική αρχή της BDDK μετέφερε τις προτάσεις(;) της προς τις τράπεζες μέσω της Ένωσης Τουρκικών Τραπεζών, αποφεύγοντας δηλαδή εσκεμμένα να εκδώσει ρητή, γραπτή εντολή

Ουκρανικό: Πώς οι Αμερικανοί βοηθούν την Ευρώπη να αμυνθεί στον ενεργειακό εκβιασμό του Κρεμλίνου
Διεθνή |

Το μυστικό σχέδιο των Αμερικανών για να καλύψουν ενεργειακά την Ευρώπη σε περίπτωση σύρραξης στην Ουκρανία

Η Ουάσιγκτον κινητοποιεί τις εγχώριες αμερικανικές εταιρείες LNG, αλλά κυρίως ενεργοποιεί τις συμμαχίες της στη Μέση Ανατολή, ζητώντας κυρίως από το Κατάρ να καλύψει τυχόν ρωσικό κενό