Ένα κρούσμα της νέας παραλλαγής «Όμικρον» εντοπίστηκε στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS).

Η αλληλουχία του γονιδιώματος έγινε στο Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας, Ιολογίας και Βιοεπείγουσας Διαγνωστικής του Νοσοκομείου Sacco στο Μιλάνο από ένα θετικό δείγμα ασθενούς που προερχόταν από τη Μοζαμβίκη.

Ο ασθενής και οι επαφές της οικογένειάς του ήταν καλά στην υγεία του, αναφέρει το ινστιτούτο προσθέτοντας ότι η αλληλουχία του δείγματος, «που αποδίδεται σε αυτή που είναι τώρα γνωστή ως παραλλαγή ανησυχίας (VOC) και ορίστηκε χθες από τον ΠΟΥ ως “Όμικρον”», είναι σε διαδικασία επιβεβαίωσης.

Στο Μιλάνο, δε, από σήμερα και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου είναι και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δρόμους του κέντρου. Το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει σύντομα και στην Ρώμη, όπου αποφασίσθηκε ήδη η πρόσβαση περιορισμένου αριθμού πολιτών και τουριστών, στις κύριες εμπορικές οδούς και στις μεγάλες πλατείες της πόλης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης