«Ράλι» σημειώνει ο πληθωρισμός στην Ισπανία, φτάνοντας σε υψηλό 29 ετών κατά τον Νοέμβριο, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων, κάτι το οποίο περιλαμβάνει τις μακροχρόνιες συνέπειες της συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή εκτινάχθηκε στο 5,6%, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 1992.

Την ίδια ώρα, ο εναρμονισμένος δείκτης, που συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέβηκε πολύ, αντιστοιχιζόμενος με τη μέση πρόβλεψη, η οποία εμπεριέχονταν σε σχετική έρευνα του Bloomberg.

Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 1,7%,  ήτοι το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός αποτελεί νέο τεστ για το αν οι ανατιμήσεις στη ζώνη του ευρώ θα είναι προσωρινές, κάτι που είναι πιθανό, όπως επισήμανε τη Δευτέρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας Πάμπλο Ερνάντεθ ντε Κος.

Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποίησε για οποιαδήποτε πρόωρη απόσυρση νομισματικών μέτρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας