Την αποχώρηση του διευθύνοντος σύμβουλου, Τζακ Ντόρσεϊ, ανακοίνωσε και επισήμως το Twitter. Τη θέση του καταλαμβάνει ο Παράγκ Αγκραβάλ, νυν CTO της εταιρείας.

«Αποφάσισα να αποχωρήσω από το Twitter, διότι πιστεύω πως η εταιρεία είναι έτοιμη να κινηθεί πέρα από τους ιδρυτές της» σχολίασε ο ίδιος ο Ντόρσεϊ, σε ανακοινωθέν του. Η αποχώρηση του από το τιμόνι του Twitter ισχύει άμεσα, αν και θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι τη λήξη της θητείας του, ήτοι μέχρι τη γενική συνέλευση των μετόχων, την ερχόμενη χρονιά.

Την πληροφορία περί επικείμενης παραίτησης του διευθύνοντα συμβούλου και συνυδριτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, είχε δημοσιοποιήσει πρώτο νωρίτερα το CNBC.

Ο Ντόρσεϊ μέχρι τώρα εκτελούσε χρέη CEO τόσο στο Twitter όσο και στην Square, ήτοι στην εταιρεία digital πληρωμών. Ήταν, ωστόσο, κοινό μυστικό πως το fund Elliott Management που είναι από τους βασικούς μετόχους του Twitter επεδίωκε την αντικατάσταση του ήδη από την περσινή χρονιά, καθώς ο ιδρυτής και μεγαλοεπενδυτής του fund, Πολ Σίνγκερ, είχε αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Ντόρσεϊ θα έπρεπε να μείνει στο τιμόνι και των δύο εταιρειών.

Ο Ινδοαμερικανός Αγκραβάλ, μέχρι τώρα επικεφαλής του τεχνολογικού κομματιού της εταιρείας, θα έχει μια σημαντική πρόκληση μπροστά του δεδομένων των υψηλών στόχων που έχει θέσει το Twitter για την περαιτέρω ενδυνάμωση του. Συγκεκριμένα, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η εταιρεία ανακοίνωσε πως στοχεύει να «πιάσει» τους 315 εκατ. ενεργούς χρήστες ημερησίως μέχρι τα τέλη του 2023, υπερδιπλασιάζοντας τα ετήσια έσοδα του.

H μετοχή του Twitter κινείται σήμερα ανοδικά, ειδικά μετά το δημοσίευμα του CNBC. Αυτή την ώρα κερδίζει περίπου 5%. Ωστόσο συνολικά από το 2015, με τον Ντόρσεϊ στο τιμόνι, έχει μετρήσει κέρδη της τάξεως του 85%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
American Express: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Τζ. Ρόμπινσον
Διεθνή |

Πέθανε ο Τζ. Ρόμπινσον: Ο άνθρωπος που έκανε «σούπερ μάρκετ» την American Express

Η ιστορία του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την πιστωτική κάρτα σε ένα σούπερ μάρκετ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - Εγκατέλειψε την εταιρεία το 1993 μετά από σύγκρουση με διευθυντικά στελέχη