Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της SenseOne Technologies Α.Ε. ανακοίνωσε η Space Hellas, η οποία επισημαίνει πως πρόκειται για μια πρωτοπόρο εταιρεία στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων Internet of Things (ΙοΤ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η επένδυση στη SenseOne ανήλθε συνολικά σε 954.000 χιλιάδες ευρώ και ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, η πρώτη με την εξαγορά του 49% που κατείχαν οι κ.κ. Γ. Θεοδωρόπουλος και Π. Τζωρτζάκης και η δεύτερη με την εξαγορά του 51% από τη SingularLogic και αποσκοπεί τόσο στην ενίσχυση της προϊοντικής γκάμας της Space Hellas, όσο και στην τοποθέτησή της στην αγορά με τη δική της πλέον πλατφόρμα ΙοΤ.

Διεθνής παρουσία

H SenseOne δραστηριοποιείται από το 2013 με διεθνή παρουσία. Οι τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει στον χώρο του Internet of Things και η “SenseOne IoT Platfom” που η ίδια έχει αναπτύξει, έχουν αναγνωριστεί και έχουν βραβευτεί τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος με πολλά βραβεία καινοτομίας στον τομέα του ΙοΤ. Οι λύσεις της SenseOne επικεντρώνονται στους τομείς «Intelligent, Sustainable and Resilient Cities, Industries, Buildings». Η εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί έργα Internet οf Things διαφόρων επιπέδων, καλύπτοντας την τεράστια ανάγκη της αγοράς για μία ολιστική εικόνα μέσω της διαλειτουργικότητας συσκευών, αισθητήρων και μεθόδων, εικόνα που παρέχεται από την πρωτοποριακή της πλατφόρμα.

Η «SenseOne IoT Platform» συλλέγει δεδομένα από συστήματα διαφορετικών τεχνολογιών, τα ενοποιεί και τα παρουσιάζει με ένα ενιαίο και ξεκάθαρο μοντέλο, παρέχοντας πολύτιμη και έγκαιρη πληροφόρηση για τη λήψη στοχευμένων αποφάσεων, συμβάλλοντας έτσι στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης πόρων, τη μείωση του κόστους, την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της αποδοτικότητας με βιώσιμο τρόπο.

Η υπάρχουσα πελατειακή βάση της SenseOne περιλαμβάνει τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανικές μονάδες, νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια, καθώς και δήμους. Η Space Hellas μέσω της SenseOne θα αξιοποιήσει την δυναμική της πλατφόρμας αλλά και τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία της θυγατρικής της για την υλοποίηση «έξυπνων έργων» (Intelligent IoT projects), με στόχο να προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα και ολοκληρωμένες λύσεις στη Ελληνική και διεθνή αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται την Τρίτη – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
Επιχειρήσεις |

Στον «πάγο» η χώρα: Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται - Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν

Στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη