Μετά το sell off των τελευταίων ημερών, στη Wall Street που πυροδότησε η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον και οι ανησυχίες ότι μπορεί να επιφέρει νέα lockdown, οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης.

Αναμένοντας περισσότερα στοιχεία για τις επιπτώσεις του νέου στελέχους, οι αγορές αναζητούν σημεία ισορροπίας.

Με το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο S&P 500 κατέγραφε μικρές διακυμάνσεις, ο Dow Jones κέρδιζε περίπου 150 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρούσε κατά 0,2%.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, αντιδρώντας στην είδηση ότι εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα Όμικρον στην Καλιφόρνια, ζήτησε από τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων της. Η κεντρική εντολή της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ομοσπονδιακών εργολάβων έχει «παγώσει» εν αναμονή δικαστικής απόφασης.

Ο Λευκός Οίκος κατέστησε επίσης αυστηρότερους τους ταξιδιωτικούς κανόνες, απαιτώντας από τους εισερχόμενους επιβάτες να υποβάλλονται σε έλεγχο εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση.

Οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών, καζίνο και ενέργειας οδήγησαν τους κερδισμένους την Πέμπτη, ανακάμπτοντας από το sell-off της Τετάρτης. Η Delta Airlines σημείωσε άνοδο 1%, η MGM Resorts σημείωσε άνοδο 1,2% και η Hilton Worldwide κέρδισε σχεδόν 2%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα παραλλαγή Omicron, με αβεβαιότητα σχετικά με το ποσοστό μεταδοτικότητάς του και φόβους ότι θα μπορούσε να είναι ανθεκτικά στα εμβόλια. Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει το πρόγραμμα αγορών περιουσιακών της στοιχείων με ταχύτερους από τον αναμενόμενο ρυθμό.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, είπε στα μέλη της Βουλής των ΗΠΑ την Τετάρτη ότι «η οικονομία είναι πολύ ισχυρή και οι πληθωριστικές πιέσεις είναι υψηλότερες, και επομένως είναι σκόπιμο, κατά την άποψή μου, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να τελειώσουμε τη μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων μας, που στην πραγματικότητα ανακοινώσαμε στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. , ίσως λίγους μήνες νωρίτερα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street