Με τον ρυθμό της ανάκαμψης να υπερβαίνει τις προσδοκίες και τις συνθήκες στην αγορά να γίνονται πιο ευνοϊκές, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναμένουν ότι θα αυξήσουν ξανά τις επενδύσεις τους. Η οικονομική υποστήριξη προς τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των lockdowns ήταν ζωτικής σημασίας για να διατηρηθεί ζωντανή η οικονομία: περισσότερες από τις μισές (56%) επιχειρήσεις στην ΕΕ έχουν λάβει κάποιας μορφής οικονομική στήριξη ως μέρος των δράσεων για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Επιπλέον, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (82%) πιστεύουν ότι οι επενδυτικές τους δραστηριότητες τα τελευταία τρία χρόνια ήταν σύμφωνες με τις ανάγκες τους, ποσοστό παρόμοιο με το μερίδιο των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Αυτά είναι ορισμένα από τα βασικά ευρήματα της νέας Έρευνας Επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο ηγετικός ρόλος της ΕΕ σε ό,τι αφορά το κλίμα έχει αρχίσει να αποδίδει, με το 43% των επιχειρήσεων της ΕΕ να έχουν ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις σχετικές με το κλίμα, σε σύγκριση με το 28% στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 46% των επιχειρήσεων της ΕΕ δηλώνουν ότι χρησιμοποίησαν την κρίση ως ευκαιρία για να γίνουν περισσότερο ψηφιακές. Η πρόσβαση σε ειδικευμένο εργατικό δυναμικό παραμένει ένα σημαντικό επενδυτικό εμπόδιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις