Χωρίς χιόνι στο Κολοράντο; Όχι, δεν πρόκειται για συνέχεια της ταινίας του Τομ Χανκς «Άγρυπνος στο Σιάτλ», αλλά για ένα πραγματικό δράμα που εκτυλίσσεται σε όλη την πολιτεία με σημαντικές επιπτώσεις .

Έχουν περάσει 224 συνεχόμενες ημέρες από τότε που χιόνισε ένα μετρήσιμο ποσό στο Ντένβερ και μόλις έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ: η πιο αργή ημερομηνία για την πρώτη χιονόπτωση — ένα ρεκόρ που κρατούσε από τότε που άρχισε η μέτρηση των στοιχείων 1882. Το Ντένβερ δεν έχει ξαναμπεί στον Δεκέμβριο χωρίς να έχει χιονίσει.

Αυτή η παρατεταμένη ξηρή περίοδος έχει συνέπειες για τη μακροχρόνια ξηρασία της Πολιτείας, τη μείωση της παροχής νερού και τον πληθυσμό που θέλει να πάει για σκι.

«Παντού σε όλη την πολιτεία υπάρχουν συνθήκες ξηρασίας», είπε στο CNN η Ayesha Wilkinson, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ο ζεστός και ξηρός καιρός έχει προσελκύσει τα πλήθη στα αίθρια εστιατορίων και μπαρ στο Ντένβερ, και τα πάρκα και τα μονοπάτια της πόλης είναι γεμάτα από κόσμο που απολαμβάνει τον ήλιο με σορτς, κοντομάνικα και περιστασιακά σαγιονάρες.

Όσο ευχάριστος κι αν είναι ο καιρός, οι κλιματικοί επιστήμονες και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η παρατεταμένη ξηρασία θα μπορούσε να απειλήσει τη βιομηχανία ύδρευσης και τη γεωργία της περιοχής. Θα μπορούσε επίσης να βλάψει τον τουρισμό, ο οποίος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε σκιέρ, σνόουμπορντ, δοκούς και ψαράδες.

«Κάθε μέρα που περνάει που δεν βλέπουμε βροχοπτώσεις να εμφανίζονται και βλέπουμε να επιμένουν από έτος σε έτος οι συνθήκες ξηρασίας, απλώς προσθέτει ένα έλλειμμα. Και συνεχίζουμε να προσθέτουμε σε αυτό το έλλειμμα χρόνο με το χρόνο, ιδιαίτερα στη λεκάνη του ποταμού Κολοράντο», δήλωσε ο Keith Musselman, υδρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Colorado-Boulder.

Το Κολοράντο φαίνεται αντιπροσωπευτικό και για την υπόλοιπη χώρα. Είναι Δεκέμβριος και μόνο το 11,1% των Ηνωμένων Πολιτειών καλύπτεται από χιόνι.

Όπως το Telluride , ορισμένα χιονοδρομικά κέντρα αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την ημέρα έναρξης λειτουργίας τους μέχρι την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Τα χιονοδρομικά κέντρα έπρεπε να κάνουν τεχνητό χιόνι για να καλύψουν το έλλειμμα και να δώσουν τη δυνατότητα στους σκιέρ να επιστρέψουν με ασφάλεια στα βουνά.

Οι βέλτιστες συνθήκες παραγωγής χιονιού περιλαμβάνουν έναν «συνδυασμό χαμηλών θερμοκρασιών και χαμηλής υγρασίας». Οι συνθήκες στα βουνά πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία ή κάτω από το μηδέν τόσο τη νύχτα όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μεγιστοποιηθεί η βασική χιονόπτωση.

Το χιόνι στο Κολοράντο δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία σκι σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είναι επίσης επιτακτική ανάγκη για την πρόσβαση της πολιτείας σε πόσιμο νερό.

Πάνω από τα δύο τρίτα της παροχής νερού του Κολοράντο προέρχεται από το χιόνι, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Κέντρο στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Μπόλντερ .

Λιγότερο χιόνι σημαίνει λιγότερο νερό, κάτι που είναι άσχημα νέα για όλους, λαμβάνοντας υπόψη τη μακροχρόνια ξηρασία που μαστίζει τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η λεκάνη του ποταμού Κολοράντο, του οποίου οι πηγές πηγάζουν από το δυτικό τμήμα της πολιτείας, τροφοδοτεί περισσότερους από 40 εκατομμύρια Αμερικανούς με το πόσιμο νερό.

Για πρώτη φορά δηλώθηκε έλλειψη νερού , η οποία τροφοδοτείται εν μέρει από την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green