Ο Καρλ Λάγκερφελντ γοητεύει για περισσότερο από μισό αιώνα. Φιγούρα-κλειδί στη βιομηχανία ειδών πολυτελείας, μετέτρεψε το όνομά του και την εμφάνισή του σε brand.

Ο οίκος Sotheby’s αποτίει φόρο τιμής σε αυτήν την ιδιοφυΐα με την πώληση πάνω από 1000 αντικειμένων από τις κατοικίες του στη Γαλλία και το Μονακό, παρουσιάζοντας μια ανθολογία του προσωπικού του γούστου αλλά και της ζωής και της καριέρας του.

Διαβάστε επίσης: Sotheby’s – Στο «σφυρί» δύο τιάρες της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη για 680.000 δολάρια [Photos]

Μοιρασμένες ανάμεσα στο Μονακό, το Παρίσι και την Κολωνία, τα προσωπικά του αντικείμενα, αφηγούνται την ιστορία του couturier, του συλλέκτη, του διακοσμητή και του φωτογράφου.

View this post on Instagram

A post shared by Sotheby’s (@sothebys)

Ένας αχόρταγος συλλέκτης, ο Καρλ Λάγκερφελντ δημιούργησε τολμηρούς εσωτερικούς χώρους σε όλη του τη ζωή.

Επέλεξε το πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο ιταλικό σχέδιο του γκρουπ του Μέμφις, στιλ που είχε ερωτευτεί τη δεκαετία του 1980. Στη συνέχεια στράφηκε στις γαλλικές διακοσμητικές τέχνες του 18ου αιώνα, τις οποίες θεωρούσε ιδανικό κομψότητας και φινέτσας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ήταν εξίσου παθιασμένος με το Art Deco, το οποίο περιέγραψε ως τις ρίζες «αυτής της νεωτερικότητας που αναζητώ ακούραστα».

Τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, αγάπησε το μοντέρνο σχέδιο από πρόσωπα όπως ο Mark Newson, ο Martin Szekely και ο Ronan και ο Erwan Bouroullec, με τους οποίους δημιούργησε ένα νέο φουτουριστικό εσωτερικό στην αυγή της 3ης χιλιετίας. Η τελευταία του κατοικία στη Louveciennes ήταν απροσδόκητα διακοσμημένη με στυλ που αφορούσε τη Γερμανία της δεκαετίας του 1920, με έπιπλα σχεδιασμένα από τον Bruno Paul και αφίσες από τις γερμανικές διαφημίσεις των αρχών του 20ου αιώνα.

Οι πωλήσεις περιλαμβάνουν επίσης πολλές προσωπικές «παρτίδες» με τον Καρλ Λάγκερφελντ – από το πορτρέτο του από τον Takashi Murakami μέχρι τις κούκλες Tokidoki – καθώς και προσωπικά αντικείμενα του σχεδιαστή. Αυτά περιλαμβάνουν μπολ στολισμένα με την εικόνα της γάτας του Choupette, ένα Jeff Koons Balloon Venus, τρεις Rolls Royce, τα εμβληματικά δερμάτινα είδη Mitaines που φορούσε συνεχώς τα τελευταία 20 χρόνια και μια επιλογή από σακάκια κοστουμιών από τους Dior, Saint Laurent, KL, Comme des Garçons και Martin Margiela.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»
Επιχειρήσεις |

Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»

Στη σημασία που αποδίδει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη προσπάθεια για καλύτερες τιμές αναφέρεται μιλώντας στον «ΟΤ», ο Marketing Director της εταιρίας