Στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της αστεγίας, επικεντρώθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο.

Όπως τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, η Κυβέρνηση ενίσχυσε τους άστεγους συμπολίτες με επιπλέον υπηρεσίες και ταυτόχρονα αύξησε τα προνοιακά επιδόματα προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία Εργαλείων και Ορισμός Διαδικασιών για την Καταγραφή των Αστέγων», πραγματοποιείται:

  • Η απογραφή των αστέγων, η οποία θα εφαρμοστεί καθολικά, το αργότερο το Μάρτιο του 2022.
  • Η θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού σταθερής επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ των φορέων αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης με σκοπό να απλοποιηθούν οι διαδικασίες παροχής υπηρεσιών.

Αναφερόμενη στην στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι:

  • Αυξήσαμε κατά 15% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για όλους τους δικαιούχους.
  • Διευρύναμε τους δικαιούχους του ΕΕΕ με την ένταξη αστέγων και κακοποιημένων γυναικών που διαμένουν σε φορείς φιλοξενίας.
  • Αυξήσαμε κατά 34% το Επίδομα Στέγασης.

Εκτενή αναφορά έκανε η Υφυπουργός στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», το οποίο θέσπισε ως μόνιμη κρατική παροχή, αλλά και στο πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου κοινωνικά και οικονομικά προσιτής κατοικίας». Στόχος του προγράμματος, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 1.570.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η αξιοποίηση κατοικιών του κέντρου οι οποίες δεν κατοικούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κύριοι ωφελούμενοι θα είναι άτομα και οικογένειες που κινδυνεύουν ή βιώνουν έλλειψη στέγης.

Κλείνοντας την ομιλία της, η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Κανένας στο περιθώριο, κανένας πίσω. Οι άστεγοι, όπως και κάθε άλλος ευάλωτος συμπολίτης μας δεν αφήνονται στην τύχη τους. Η Πολιτεία μεριμνά για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Την ίδια στιγμή, με όραμα και σχέδιο, προχωράμε στην υλοποίηση πολιτικών για την επιστροφή τους στην ενεργή κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης τους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βρετανία: Ρώσοι κατάσκοποι στοχεύουν πολιτικούς και δημοσιογράφους
Επικαιρότητα |

James Bond... αλά ρωσικά: Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Βρετανία

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας ανέφερε σε έκθεσή του ότι Ρώσοι κατάσκοποι διεξήγαγαν την εκστρατεία στον κυβερνοχώρο εναντίον υψηλού προφίλ βρετανών ατόμων και οντοτήτων τουλάχιστον από το 2015

Συνέλευση Δικαστών και Εισαγγελέων: Επί τάπητος οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
Επικαιρότητα |

Συνέλευση Δικαστών και Εισαγγελέων: O νέος δικαστικός χάρτης στο επίκεντρο

Λόγω της φύσης των θεμάτων, υπήρχε και ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση δικαστικών λειτουργών, σε σχέση με προηγούμενα έτη φτάνοντας μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους της Γενικής Συνέλευσης τους 600