Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις η Ελλάδα να κάνει το μεγάλο άλμα στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων, αναφέρει ο γενικός διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλίας Σπυρτούνιας με αφορμή την πραγματοποίηση του 32ου Συνεδρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που έχει καταστεί πλέον θεσμός.

Ειδικότερα ο κ.Σπυρτούνιας επισημαίνει ότι με βάση και την επικοινωνία που έχει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο με μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών και οικονομολόγων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Συνεδρίου αλλά και γενικότερα της δραστηριότητας τους, διαπιστώνεται σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον που προέρχεται τόσο από εταιρείες όσο και από επενδυτικά κεφάλαια. Το ενδιαφέρον αυτό έχει πλέον μεταφραστεί σε πράξη με κορυφαίες εταιρείες να έχουν επιλέξει την χώρα μας να επενδύσεις, αλλά και επενδυτικά fund με μακροπρόθεσμό χρονικό ορίζοντα, που δεν έχουν ως στόχο το βραχυχρόνιο κέρδος. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς δείχνει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον τομέα κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα μας όπου παρουσιάζεται μεγάλη ανάπτυξη, τονίζοντας ότι η παροχή περαιτέρω κινήτρων για τέτοιες παραγωγές καθώς και η δημιουργία υποδομών για την πραγματοποίηση τους στη χώρα μας, θα ενισχύσει την απόβαση τέτοιων παραγώγων στην Ελλάδα.

Ο κ. Σπυρτούνιας επισήμανε ότι οι παραδοσιακά καλές ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα βρίσκονται στο κορυφαίο σημείο των τελευταίων δεκαετιών, κάτι που θα επιβεβαιωθεί στο τριήμερο Συνέδριο από τις τοποθετήσεις των ομιλητών των δυο χωρών.

Αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές προοπτικές στους τομείς της κυκλικής οικονομίας και των τεχνολογιών όπου θα υπάρξει εκτενής αναφορά στο Συνέδριο, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει πραγματικά όλες τις βάσεις να κάνει ιδιαίτερα σημαντικά βήματα.

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή από την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου και η παρακολούθησή του είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις