Σε αναδιοργάνωση των διεθνών και εγχώριων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου και αντικατάσταση του Οικονομικού Διευθυντή της προχωρά ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Alibaba σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την επίθεση του ανταγωνισμού, την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αλλά και τα γνωστά προβλήματα με τις πιέσεις και τους ασφυκτικούς ελέγχους των ρυθμιστικών αρχών της χώρας.

Η Alibaba σκοπεύει να σχηματίσει δύο νέες μονάδες – μία για το διεθνές ψηφιακό εμπόριο και μία ξεχωριστή για το ψηφιακό εμπόριο της Κίνας, σε μια προσπάθεια να καταστεί πιο ευέλικτη και να επιταχύνει την ανάπτυξή της.

Νέα δομή

Η μονάδα διεθνούς ψηφιακού εμπορίου θα περιλαμβάνει το AliExpress που πουλάει προϊόντα σε αγοραστές λιανικής, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου της Νοτιοανατολικής Ασίας Lazada και το Alibaba.com που επικεντρώνεται περισσότερο στις πωλήσεις σε πελάτες του εξωτερικού.

Θα διευθύνεται από τον Jiang Fan, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις κύριες κινεζικές λιανικές αγορές και η αλλαγή φαίνεται να συνάδει με τον στόχο της Alibaba να καταστήσει την «παγκοσμιοποίηση» βασικό τομέα στον οποίον θα εστιάσει εκτός από το cloud computing και τις εγχώριες καταναλωτικές δαπάνες.

Η παγκοσμιοποίηση «βοηθά την Alibaba να αποκτήσει νέο όγκο κίνησης στο εξωτερικό (και) να αναζητήσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης, καθώς η Κίνα αυξάνει την εποπτεία», δήλωσε ο αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας Guotai Junan με έδρα το Χονγκ Κονγκ, Danny Law.

Η μονάδα ψηφιακού εμπορίου της Κίνας θα περιλαμβάνει τις δύο κύριες αγορές της Alibaba, το Tmall για καθιερωμένες μάρκες και το Taobao που εξυπηρετεί κάθε είδους εμπόρους. Επικεφαλής του θα είναι η Trudy Dai, η οποία είναι επιβλέπει εδώ και χρόνια μια σειρά από πλατφόρμες της Alibaba.

Η νέα δομή για το εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο βάζει την Dai επικεφαλής όλων των λιανικών αγορών της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Taocaicai – την κοινοτικής της υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου, το Taobao Deals καθώς και το Lingshoutong, μια πλατφόρμα διαχείρισης λιανικής για μαμά και ποπ καταστήματα, δήλωσε ο αναλυτής του 86research.com Xiaoyan Wang.

Η Alibaba ανακοίνωσε επίσης ότι ο αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής Toby Xu θα διαδεχθεί τη Maggie Wu ως CFO από τον Απρίλιο, περιγράφοντας τον διορισμό του ως μέρος του σχεδίου διαδοχής της ηγεσίας της εταιρείας. Ο Xu εντάχθηκε στην Alibaba από την PWC πριν από τρία χρόνια.

Νέος οικονομικός διευθυντής πρόκειτα να αναλάβει ο Toby Xu

Οι μετοχές του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν 6% στις συναλλαγές νωρίς το πρωί, παρακολουθώντας την πτώση της Παρασκευής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πληγωμένη από την ασθενέστερη ανάπτυξη για την οικονομία και τον έντονο ανταγωνισμό από μια πληθώρα αντιπάλων, η Alibaba μείωσε τον περασμένο μήνα την πρόβλεψή της για ετήσια αύξηση των εσόδων στον χαμηλότερο ρυθμό της από το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο το 2014

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή