Κατά τα φαινόμενα το Τιμ Κουκ, CEO της Apple, πέρα από επικεφαλής μίας από τις πλέον κερδοφόρες εταιρείες του πλανήτη, αποδεικνύεται ότι είναι και ένας ικανός «πολιτικός», αφού κατάφερε να παρακάμψει σοβαρά εμπόδια και να συνάψει εμπορική συμφωνία με την εχθρική προς τις ΗΠΑ, Κίνα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα The Information, ο ρόλος του Κουκ ήταν ιδιαίτερα σημαντικός στο να επέλθει συνεννόηση με την κινεζική κυβέρνηση και να ακολουθήσει η επένδυση στην χώρα, το 2016, του ποσού των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ των όσων συμφωνήθηκαν είναι ότι η Apple θα συνέβαλλε «στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της Κίνας, μέσω επενδύσεων, επιχειρηματικών συμφωνιών και εκπαίδευση εργαζομένων». O Τιμ Κουκ φέρεται να πραγματοποίησε επισκέψεις στην Κίνα και να προέβη σε εκτεταμένο lobbying προς υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης, με σκοπό να προωθήσει την ατζέντα της Apple.

Η συμφωνία που κρατήθηκε μυστική από το 2016 και έπειτα έχει πενταετή διάρκεια, με τη δυνατότητα της ανανέωσης για ένα έτος, εάν συμφωνούν και τα δύο μέρη.

Ένα σημείο της συμφωνίας που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι προβλέπει την πλήρη συμμόρφωση της Apple με την κινεζική νομοθεσία, γεγονός που θεωρείται ότι αποτελεί την αιτία για τη μεταφορά των δεδομένων των Κινέζων χρηστών του iCloud σε εταιρεία κινεζικών συμφερόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων
Διεθνή |

Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων

Οι ινδικές startup στον κλάδο των ειδών παντοπωλείου προσελκύουν πελάτες με γνώσεις τεχνολογίας καθώς τους υπόσχονται παραδόσεις εντός 10 λεπτών, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια έκρηξη στο «γρήγορο εμπόριο»

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα για να κρατήσουν την ρευστότητα τους
Διεθνή |

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας πως η εποπτική αρχή της BDDK μετέφερε τις προτάσεις(;) της προς τις τράπεζες μέσω της Ένωσης Τουρκικών Τραπεζών, αποφεύγοντας δηλαδή εσκεμμένα να εκδώσει ρητή, γραπτή εντολή

Ουκρανικό: Πώς οι Αμερικανοί βοηθούν την Ευρώπη να αμυνθεί στον ενεργειακό εκβιασμό του Κρεμλίνου
Διεθνή |

Το μυστικό σχέδιο των Αμερικανών για να καλύψουν ενεργειακά την Ευρώπη σε περίπτωση σύρραξης στην Ουκρανία

Η Ουάσιγκτον κινητοποιεί τις εγχώριες αμερικανικές εταιρείες LNG, αλλά κυρίως ενεργοποιεί τις συμμαχίες της στη Μέση Ανατολή, ζητώντας κυρίως από το Κατάρ να καλύψει τυχόν ρωσικό κενό