Σύμφωνα με αναφορές της εξειδικευμένης ιστοσελίδας Down Detector, το πρόβλημα σε κάποιον server της AWS έχει επηρεάσει τη λειτουργία και μιας σειράς από πλατφόρμες και δημοφιλείς υπηρεσίες όπως τα Netflix, Disney+, Tinder και Roku.

Όπως φαίνεται το πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού έχουν επηρεαστεί από την υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων CoinDesk μέχρι την αλυσίδα εστιατορίων Sweetgreen, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Business Insider. Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο τομέας του online gaming, συμπεριλαμβανομένων των Valorant και League of Legends.

Η ίδια η Amazon επιβεβαίωσε το πρόβλημα ανακοινώνοντας ότι «εξετάζεται ο αυξανόμενος αριθμός βλαβών του AWS Management Console».

Πέρα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε υπηρεσίες τρίτων μερών, η πτώση της AWS δημιουργεί προβλήματα και σε μια σειρά διασυνδεδεμένων συσκευών της Amazon, όπως τα συστήματα Ring της εταιρείας για το έξυπνο σπίτι, τα ηχεία με την ψηφιακή βοηθό Alexa και η πλατφόρμα streaming περιεχομένου Prime.

Σημειώνεται ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2020, με αποτέλεσμα και τότε δεκάδες διαδικτυακές υπηρεσίες να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
iPhone: Γίνεται 15 ετών. Να πώς άλλαξε τη ζωή μας!
Partners |

15 χρόνια iPhone που άλλαξαν τη ζωή μας

Στις 29 Ιουνίου 2007, το πρώτο iPhone βγήκε στην αγορά. Οι αναβαθμίσεις και βελτιώσεις των iPhοne την τελευταία μιάμιση δεκαετία – μεταξύ των οποίων οι πιο ευκρινείς κάμερες και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας- κατέστησαν δύσκολο το να μην ασχολούμαστε με αυτόν τον διάσημο «υπολογιστή τσέπης».