Οι ευρωπαϊκές αγορές  κινούνται υψηλότερα την Τετάρτη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν την «επεξεργασία» των τελευταίων ειδήσεων σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού. Μετά από ένα διστακτικό άνοιγμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχυόταν νωρίτερα κατά  0,5%, με τις μετοχές του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να κερδίζουν 1,1% ενώ αυτές των αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρούν κατά 0,3%.

Το θετικό πρόσημο στην Ευρώπη έρχεται μετά από μία ισχυρή συνεδρίαση την Τρίτη, με τις παγκόσμιες αγορές να κάνουν πραγματικό ράλι καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τη σοβαρότητα της παραλλαγής Όμικρον άρχισαν να χαλαρώνουν.

Τα νέα της Όμικρον

Τα νέα από αυτό το μέτωπο θα πρέπει να θεωρούνται ανάμικτα. Την Τρίτη ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι η παραλλαγή Όμικρον δείχνει να προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τις προγενέστερες παραλλαγές, αλλά δείχνει επίσης ότι μεταδίδεται και πολύ ευκολότερα και προφανώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες μεταλλάξεις στο μέλλον.

Ωστόσο, Νοτιοαφρικάνοι επιστήμονες δήλωναν την ίδια μέρα ότι η Όμικρον μειώνει σημαντικά τα αντισώματα που παράγονται από το εμβόλιο των Pfizer/ Biontech, σύμφωνα με μία μικρή προκαταρκτική έρευνα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Φάουτσι δήλωνε ότι τα πρώτα στοιχεία από τη Νότια Αφρική δείχνουν «ενθαρρυντικά» καθώς υποδηλώνουν ότι η Όμικρον δεν προκαλεί τόσο σοβαρή νόσηση όσο υπολογιζόταν αρχικά. Παράλληλα, σημείωνε ότι απαιτούνται ακόμη περισσότερα στοιχεία και έρευνες.

Στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ υστέρησε σε σχέση με τις υπόλοιπες αγορές, υπό το φως των προβληματικών κινεζικών εταιρειών του real estate. Το ίδιο και το Weibo, η κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έκανε απογοητευτικό ντεμπούτο στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν μέτρια άνοδο στις αρχές της προκαταρκτικής διαπραγμάτευσης της Τετάρτης, αφού οι μετοχές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, προερχόμενες από το «Όμικρον sell-off» που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές