Την έγκριση της χορήγησης ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου Pfizer/BioNTech και στους εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών έδωσε η αρμόδια αμερικανική αρχή του US Food and Drug Administration, καθώς και οι αμερικανικές αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την ενίσχυση της θωράκισης του πληθυσμού απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον.

Συγκεκριμένα, το FDA έδωσε έκτακτη άδεια χορήγησης της τρίτης δόσης στους νέους ηλικίας 16 και 17 ετών, υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη δεύτερη δόση. Με τον τρόπο αυτό διεύρυνε την απόφαση που είχε λάβει, μόλις ένα μήνα πριν, για άνοιγμα της βεντάλιας των ενισχυτών δόσεων σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

Η επιτάχυνση της συζήτησης και για τους ανηλίκους κρίθηκε αναγκαία, μετά την εμφάνιση της Όμικρον. Αν και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η Όμικρον είναι μεν εξαιρετικά μεταδοτική αλλά με πιο ήπια συμπτώματα, οι αρχές δεν εφησυχάζουν αναμένοντας και επιπλέον επιστημονικά στοιχεία.

Στο μεταξύ ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη μέθοδος θωράκισης, ειδικά δε, με φόντο την χθεσινή ανακοίνωση της Pfizer πως η ενισχυτική δόση του εμβολίου της δείχνει να εξουδετερώνει την Όμικρον.

«Ενώ νέα στελέχη, όπως η Όμικρον, συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους, πιστεύουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσουμε τη διασπορά της Covid-19 και μελλοντικών στελεχών είναι να εμβολιάσουμε πλήρως τον πληθυσμό με τις πρώτες δύο δόσεις και την ενισχυτική δόση» σχολίασε σε δηλώσεις του ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα