Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να γίνει η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρξει και αποπληρωμή ορισμένων ευρωπαϊκών οφειλών.

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ισχυρά, καθώς καλύπτει τις απώλεις του 2020 και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη από το 2022 και μετά, δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Διαβάστε επίσης: Από την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία μέχρι την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Επιπλέον, ανέφερε πως όσο η κυβέρνηση κάνει μεταρρυθμίσεις και πετυχαίνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεν θα έχει πρόβλημα.

Τόνισε πως η συζήτηση για το σύμφωνο σταθερότητας δεν θα είναι εύκολη, θα υπάρξουν συγκλίσεις και βελτιώσεις στο υφιστάμενο καθεστώς. Είπε πως θέση της Ελλάδας είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα αλλά και δημοσιονομική ευελιξία. Εκτίμησε πως στο τέλος του 2022 θα έχουμε καταλήξει σε έναν συμβιβασμό που θα είναι προς όφελος της χώρας, ενώ συμπλήρωσε πως η εικόνα της χώρας είναι αισιόδοξη.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό εκτίμησε πως το φαινόμενο θα είναι παροδικό ενώ ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει μόνιμες πολιτικές που θα ενισχύσουν το εισόδημα του πολίτη.

Παράταση για τις μεταβιβάσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις μεταβιβάσεις, είπε πως εξετάζεται μια ρεαλιστική παράταση μέσω νομοθέτησης.

Αναφερόμενος στο πρωτογενές έλλειμμα φέτος είπε ότι είναι στο 7% και του χρόνου θα είναι στο 1% και από το 2023 η χώρα θα επιστρέψει σε ρεαλιστικά πλεονάσματα.

Τόνισε πως στόχος είναι το 2022 ο ΕΝΦΙΑ να είναι μειωμένος.

Τέλος, είπε πως τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι ασφαλή και ανέρχονται στα 39 δισεκατομμύρια ευρώ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες