Πριν το όνομα Alexa γίνει ευρύτερα γνωστό σαν η ψηφιακή βοηθός στις οικιακές συσκευές της Amazon, είχε γίνει γνωστό σαν η υπηρεσία κατάταξης ιστοσελίδων της εταιρείας.

Η εν λόγω πλατφόρμα λανσαρίστηκε το 1996 και σύντομα κατέστη εξαιρετικά δημοφιλής καθώς ανέλυε την διαδικτυακή κίνηση και ακολούθως την κατάταξη των ιστοσελίδων βάσει επισκεψιμότητας. Παράλληλα, η πλατφόρμα διέθετε και συνδρομητική υπηρεσία για όσους επιθυμούσαν περισσότερες πληροφορίες αλλά και λεπτομέρειες.

Πλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Amazon, η πλατφόρμα Alexa.com θα αποσυρθεί την 1η Μαΐου 2022, ακριβώς ένα μήνα αφού θα έχει «γιορτάσει» τα 26α γενέθλιά της.

«Εικοσιπέντε χρόνια πριν δημιουργήσαμε την Alexa Internet. Μετά από δύο δεκαετίες (…) πήραμε τη δύσκολη απόφαση να συνταξιοδοτήσουμε την Alexa.com την 1η Μαΐου 2022», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Αν και η Amazon δεν αποκάλυψε τους ακριβείς λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η αλήθεια είναι ότι η διαδικτυακή κίνηση στην πλατφόρμα έβαινε σταδιακά μειούμενη κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Ήδη η εταιρεία έχει σταματήσει να δέχεται νέες συνδρομές για την Alexa, αλλά οι ήδη υπάρχοντες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους μέχρι και την 1η Μαΐου 2022. Αν και η πρόσβαση θα χαθεί μετά την ημερομηνία αυτή, θα υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής των δεδομένων από τα διάφορα εργαλεία της υπηρεσίας, για όσους το επιθυμούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί