Στους εκατό τουλάχιστον ανεβαίνει ο θλιβερός αριθμός των νεκρών από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν χθες το Κεντάκι και έτερες αμερικανικές πολιτείες. Μάλιστα, με δεκάδες άτομα να παραμένουν στην λίστα των αγνοουμένων, οι αρχές φοβούνται πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες ώρες.

Τουλάχιστον 30 ανεμοστρόβιλοι δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια ισχυρών καταιγίδων σε έξι πολιτείες χθες, στο Κεντάκι, το Αρκάνσας, το Μιζούρι, το Μισισιπή, το Ιλλινόις και το Τενεσί, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμα τους. Οι υλικές καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, όμως για την ώρα οι αρχές επικεντρώνονται στην αναζήτηση αγνοουμένων ανάμεσα στα συντρίμμια.

Για παράδειγμα, σε εργοστάσιο που κατέρρευσε στο Μέιφιλντ του Κεντάκι υπολογίζεται πως έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες εργάτες, ενώ σε πόλη του Ιλλινόις κατέρρευσε όλη η στέγη σε μια από τις μεγάλες αποθήκες της Amazon.

O κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ που βρέθηκε στο Μέιφιλντ για να συντονίσει τα σωστικά συνεργεία, έκανε λόγο για τη χειρότερη καταστροφή που έχει βιώσει η πολιτεία από ανεμοστρόβιλους εδώ και δεκαετίες.

Μήνυμα προς τους πληγέντες δημοσιοποίησε και ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές και βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τους κυβερνήτες των πολιτειών για την παροχή βοήθειας όπου χρειάζεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα