Ενα πρόσφατο γεγονός στο Λίβερπουλ της Αγγλίας φώτισε ένα ζήτημα που αφορά κρίσιμα τρέχοντα γεγονότα. Ενας, προφανώς τζιχαντιστής, ζωσμένος εκρηκτικά μπήκε σε ένα ταξί και ζήτησε να πάει στον καθεδρικό ναό της πόλης. Ο οδηγός του ταξί λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδρομή αντιλήφθηκε κάτι ύποπτο. Αφού σταμάτησε ξαφνικά το αυτοκίνητο κλείδωσε τον βομβιστή μέσα και απομακρύνθηκε. Σε λίγο το ταξί τινάχθηκε στον αέρα με τον τζιχαντιστή μέσα!

Αυτό που έγινε αργότερα γνωστό είναι πως ο παρ’ ολίγον δολοφόνος δεκάδων αθώων ανθρώπων ήταν μετανάστης από τη Συρία που είχε όμως ασπαστεί τον χριστιανισμό! Αυτό εύλογα προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Υπάρχουν όμως εξηγήσεις. Το Ισλάμ, που σημαίνει «Υποταγή», προβλέπει, με σαφή αναφορά του Κορανίου, την εξαπάτηση («τακίγια») για την εξυπηρέτηση των στόχων της ισλαμικής πίστης. Δηλαδή ένας πιστός μπορεί να προσποιηθεί πως έγινε χριστιανός προκειμένου να εξυπηρετήσει τους τελικούς στόχους που έχουν τεθεί στο όνομα πάντα του Προφήτη.

Οι μουσουλμάνοι πληροφορούνται πως η αλήθεια δεν είναι μια απαράβατη έννοια. Τα λελογισμένα ψέματα και η εξαπάτηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το γενικότερο καλό του Ισλάμ. Οι ισλαμικές παραδόσεις (χαντίτς) στηρίζουν αυτή την εκδοχή παρουσιάζοντας πολλά παραδείγματα μουσουλμάνων που επιβραβεύθηκαν για πράξεις εξαπάτησης, που όμως συνέβαλαν στην προώθηση των μωαμεθανικών στόχων.

Πάνω στη λογική αυτή το πάλαι ποτέ Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είχε δημοσιεύσει το 2015 σχετικές οδηγίες για τους μεμονωμένους τζιχαντιστές που θα προωθούσαν τους στόχους της ισλαμικής αυτής οργάνωσης. Εκεί με σαφήνεια εξηγούσε πως ήταν δυνατόν να προσποιηθούν ασπασμό του χριστιανισμού για να πετύχουν τις επιδιώξεις τους. Στη Βρετανία μάλιστα εδώ και χρόνια είχαν διαπιστώσει τέτοιες περιπτώσεις «εξαπάτησης», που διευκόλυναν τους φυγάδες να εξασφαλίσουν άσυλο με το επιχείρημα πως σαν «χριστιανοί» κινδύνευαν αν γύριζαν πίσω.

Είναι σαφές πως οι φανατικοί του Ισλάμ έχουν στη διάθεσή τους πολλά εργαλεία για να προωθήσουν τους στόχους τους. Πέραν του ότι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι είναι ενδεχόμενο ξαφνικά να ριζοσπαστικοποιηθούν στα χέρια κάποιου έμπειρου και δογματικού μουλά, τώρα γίνεται φανερό πως οι δυτικές κοινωνίες δεν μπορούν να είναι σίγουρες για την ασφάλειά τους, ακόμα κι αν κάποιοι μετανάστες δείχνουν να εγκαταλείπουν τις ακρότητες του Ισλάμ υιοθετώντας τη χριστιανική πίστη!

Δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθούν με σιγουριά όλα αυτά, εκτός της αποτελεσματικής ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών. Κανείς δεν είναι σε θέση να προσφέρει σιγουριά. Ούτε και η συμφωνία με την οποιαδήποτε μουσουλμανική χώρα μπορεί να προσφέρει ασπίδα προστασίας από τους τζιχαντιστές. Διότι ακόμα και οι κυβερνήσεις των μουσουλμανικών χωρών κινδυνεύουν από τις ακρότητες των φανατικών του Ισλάμ.

Αφύπνιση λοιπόν των κυβερνήσεων και αυστηροί περιορισμοί σε όσους επιχειρούν παράνομα να διασχίσουν τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Το τελευταίο βιβλίο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου «49 Παράθυρα στην Ιστορία» (εκδ. Αρμός, 2021) κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion