Μεγάλη νίκη σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνοντας πάνω από το 68% με καταμετρημένο πάνω από το 90% των ψήφων, και γίνεται ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά η αρμόδια Επιτροπή Εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ), με ενσωματωμένο το 90,50% των ψηφισάντων στο Β’ γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 68,06%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου το 31,94%. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 98.431 ψήφους και ποσοστό 36,88%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συγκέντρωσε 74.093 ψήφους 27,97%.

Ενδεικτικό της επιτυχίας του Νίκου Ανδρουλάκη είναι τα μεγάλα ποσοστά που συγκεντρώνει σε μια σειρά περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής που βγαίνει πρώτος ενώ στον πρώτο γύρο ήταν τρίτος. Ενδεικτικά στη Χαλκιδική συγκέντρωσε 87,5%, στο Ρέθυμνο 83%, στα Γρεβενά 67%, στην Ξάνθη 70%, στην Αργολίδα 60%, στην Καστοριά 72%. Ενώ ακόμα και στην Αχαΐα ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστό 54%

Η συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΚΙΝΑΛ κινήθηκε σε πολύ υψηλά νούμερα, καθώς πάνω από 206.000 άτομα πήγαν στις κάλπες για την ανάδειξη της ηγεσίας.

Παραδέχτηκε την ήττα του ο Παπανδρέου – Τηλεφώνησε για συγχαρητήρια στον Ανδρουλάκη

Την ήττα του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ παραδέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος λίγο πριν τις 21:00 τηλεφώνησε στο Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του.

Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης με καταμετρημένα τα περισσότερα εκλογικά τμήματα προηγείται με πάνω από 68% και είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τηλεφώνημα και από τον Λοβέρδο

Σημειώνεται ότι κι ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα