Τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη συγχαίρει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, πρώην Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης.

Με δήλωσή του ο κ. Γάτσιος επισημαίνει ότι νέος πρόεδρος τον οποίο ανέδειξε η μαζική συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία είναι επιφορτισμένος με το έργο της ανόρθωσης της παράταξης. Σε αυτό το πλαίσιο τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη κάθε δυνατή στήριξη από όλους τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γάτσιου έχει ως εξής:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την άξια εκλογή του ως προέδρου του Κινήματός μας. Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία συνιστά μίας μεγάλης σημασίας νικηφόρα στιγμή στην πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσδίδει βαρύτητα στη διαδικασία εκλογής και αποτελεί σπουδαία πολιτική «προίκα» για τον νέο πρόεδρο. Τα συγχαρητήριά μου, επίσης, σε όλους τους υποψηφίους για την ποιότητα του αγώνα τους.

»Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πόσο κρίσιμης σημασίας είναι ο ρόλος του προέδρου για την ανόρθωση της παράταξης και τη δημιουργία ενός πατριωτικού κινήματος με προοδευτικό, φιλολαϊκό πρόγραμμα στην υπηρεσία μίας Ελλάδας ευνομούμενης, κοινωνικά δίκαιης και ισχυρής. Ενός κινήματος που θα εκφράσει τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας και που θα σταθεί μετωπικά απέναντι στις δυνάμεις της καθυστέρησης, του ανορθολογισμού, του λαϊκισμού και του παρασιτισμού, όσο ισχυρές και αν είναι αυτές.

»Σε αυτό το δύσκολο και κρίσιμης σημασίας έργο του θα πρέπει να δοθεί στον νέο πρόεδρο κάθε δυνατή στήριξη από όλες και όλους: τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος. Θα πρέπει να του δοθεί ο πολιτικός «χώρος» και ο πολιτικός «χρόνος» για να αναπτύξει το σχέδιό του και να ξεδιπλώσει τις πρωτοβουλίες του.

»Αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη των πολιτικών μας στόχων είναι η διασφάλιση της ενότητάς μας –ψυχικής, πολιτικής και οργανωτικής. Αυτό αποτελεί καθήκον όλων μας, από τον πρόεδρο μέχρι το κάθε μέλος μας. Παρά τις αναπόφευκτες εντάσεις και, ενδεχομένως, τις υπερβολές που εμφανίζονται, ενίοτε, σε ανάλογου τύπου διαδικασίες όπως αυτή της δημοκρατικής εκλογής του προέδρου μας, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, όπως έχω ξαναπεί, η διεκδίκηση της προεδρίας αφορούσε μία άμιλλα μεταξύ συναγωνιστών και όχι  έναν ανταγωνισμό μεταξύ πολιτικών αντιπάλων.

»Η διεκδίκηση της προεδρίας είναι πλέον πίσω μας. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει νέο πρόεδρο. Ας προχωρήσουμε τώρα προς το μέλλον, όλες και όλοι μαζί, με όραμα αλλά και ρεαλισμό, με ομοθυμία αλλά και συντροφικότητα, απαλλαγμένοι από τα σφάλματα και τις αστοχίες του παρελθόντος, για τη δημιουργία ενός ανοιχτού, δημοκρατικού, συμμετοχικού, μεταρρυθμιστικού κινήματος στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων και του έθνους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και πισωγυρίσματα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής