Μετά τους… ειδικούς και τους επιστήμονες που ελάχιστη επίδραση είχαν στη διαχείριση της επικοινωνιακής ζημιάς που υπέστη η Peloton από τον άδικο, τηλεοπτικό χαμό του Μίστερ Μπιγκ στην πρεμιέρα του νέου κύκλου του «Sex and the City», η αμερικανική εταιρεία αθλητικών οργάνων πέρασε στην αντεπίθεση με μια διαφήμιση παρωδία που επιτέλους έφερε αποτελέσματα.

Θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν όταν στο πρώτο επεισόδιο του έβδομου κύκλου της σειράς, την περασμένη Πέμπτη, ο Μίστερ Μπιγκ (Κρις Νοθ) έπαθε καρδιακή προσβολή έπειτα από εντατική άσκηση σε ένα από τα στατικά ποδήλατα της Peloton. Οι εκατομμύρια φαν της σειράς σοκαρίστηκαν, όπως βέβαια και η τηλεοπτική σύζυγος του Κάρι Μπράντσο (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) και μαζί τους και η Peloton που είδε τη μετοχή της να καταρρέει κατά περίπου 18% μέσα σε δύο συνεδριάσεις, στο χαμηλότερο σημείο της από το Μάιο του 2020.

Κι όμως είναι… ζωντανός 

Η εταιρεία ξεκίνησε αμέσως προσπάθειες για να διαχειριστεί την αρνητική διαφήμιση, μεταξύ άλλων με επιστημονικούς συμβούλους και γιατρούς που εξηγούσαν πως ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής του Μίστερ Μπιγκ, με τα πούρα, τα ποτά και το πλούσιο φαγητό ήταν βέβαιο εισιτήριο για ένα μοιραίο καρδιακό επεισόδιο. Άλλωστε, ο μεγάλος έρωτας της Κάρι είχε ήδη υποστεί ένα επεισόδιο στον έκτο κύκλο της σειράς. Όμως, η τακτική αυτή δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία.

Έτσι, λοιπόν, το «σχέδιο Β» είχε να κάνει με το γύρισμα μιας διαφήμισης-παρωδίας που θα επιχειρούσε να αποδομήσει το σοκ του πρόωρου θανάτου του Μίστερ Μπιγκ.

Στο 30 δευτερολέπτων βιντεάκι που ανέβηκε στο YouTube κάνοντας αμέσως θραύση, ο Κρις Νοθ εμφανίζεται καθισμένος αναπαυτικά στον καναπέ, μπροστά στον τζάκι, σε ένα χριστουγεννιάτικα στολισμένο σαλόνι, δίπλα στην Τζες Κινγκ, η οποία είναι πραγματική γυμνάστρια της Peloton, αλλά είχε επίσης υποδυθεί την «Αλέγκρα», τη γυμνάστρια του Μίστερ Μπιγκ στη σειρά.

«Αισθάνομαι φανταστικά. Θα ήθελες να κάνουμε άλλη μία γύρα», την ρωτάει με βαθιά φωνή. «Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να μην το κάνουμε». Και η κάμερα απομακρύνεται για να δείξει πίσω τους, δύο ποδήλατα Peloton, ενώ η φωνή ενός αφηγητή εξηγεί πως… έτσι απλά (όπως ήταν ο τίτλος του μοιραίου επεισοδίου του S&C) ο κόσμος θυμήθηκε πως η τακτική άσκηση με στατικό ποδήλατο βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και του κυκλοφοριακού και μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρδιολογικών προβλημάτων. «Είναι ζωντανός» λέει χαρακτηριστικά στην τελευταία φράση που ακούγεται.

Μάλιστα, ο αφηγητής που επελέγη από την εταιρεία για να «ντύσει» με τη φωνή του το βίντεο επίσης δεν είναι τυχαίος, αλλά ο γοητευτικός χολυγουντιανός σταρ Ράιαν Ρέινολντς, κάτι για το οποίο διασφάλισε στο βιντεάκι επιπλέον προβολή από τους φαν του ηθοποιού.

Το αποτέλεσμα ήταν άμεσο. Το βίντεο έγινε viral στα social media, αποσπώντας χιλιάδες σχόλια και η μετοχή της Peloton αντέδρασε άμεσα κερδίζοντας τουλάχιστον 4%, με αποτέλεσμα να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus