Στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει τη δραστηριοποίησή της από τις αρχές του 2022 η fintech τράπεζα TBI Bank, μετά την αδειοδότησή της από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα ίδρυμα με ειδίκευση στο inclusive banking και στην αγορά του «Αγόρασε Τώρα- Πλήρωσε Αργότερα» (Buy now, Pay later, BNPL), το οποίο δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και έχει ισχυρή παρουσία στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σε λίγες εβδομάδες πελάτες και έμποροι στην Ελλάδα θα μπορούν να επωφεληθούν από τις καινοτόμες και πλήρως ψηφιακές λύσεις της TBI.

Οι υπηρεσίες στην Ελλάδα

Σαν πρώτο βήμα, η τράπεζα θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα από BNPL προϊόντα τόσο σε online, όσο και σε καταστήματα, αλλά και σε omnichannel περιβάλλον, ώστε να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων των εμπόρων και να επεκτείνει χρονικά την αποπληρωμή στις αγορές των καταναλωτών.

Επιπλέον, μέσα στο 2022 θα παρουσιάσει και τα γενικά προγράμματα δανειοδότησής της αλλά και την καινοτόμα κάρτα ΝΕΟΝ.

Αυτά τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στους Έλληνες πελάτες online, μέσα από την εφαρμογή της TBI στο κινητό, την ιστοσελίδα της αλλά και τηλεφωνικά μέσω της Γραμμής Εξυπηρέτησης Πελατών.

Ποια είναι η TBI Bank

Η TBI Bank αυτή τη στιγμή προσφέρει τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της σε εμπορικά καταστήματα και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τους πελάτες της στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Επιπλέον, χωρίς φυσική παρουσία βρίσκεται και σε 5 άλλες ευρωπαϊκές αγορές: Γερμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Δανία και Σουηδία.

Ως inclusive lender διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο εμπόρων συνεργατών, της τάξεως των 13.000, τόσο σε online όσο και σε φυσικά καταστήματα. Ο αριθμός των πελατών της φτάνει τα 2.000.000.

«Η είσοδος στην ελληνική αγορά είναι μια φυσική εξέλιξη στην επέκτασή μας, εφ’ όσον ήδη έχουμε πετύχει με τις λύσεις πληρωμών για τον εμπορικό κόσμο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η επιτυχία μας οφείλεται στις αξιόπιστες χρηματοδοτήσεις στους καταναλωτές, και δίνοντας στους συνεργάτες μας την ευκαιρία να αυξήσουν τις πωλήσεις τους», τόνισε ο Petr Baron, Διευθύνων Σύμβουλος της TBI.

Από την πλευρά του Κώστας Τοβίλ, που ηγείται της ομάδας της TBI στην Ελλάδα, σημείωσε πως «θέλουμε να γίνουμε ο εναλλακτικός πάροχος πληρωμών στις επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειριστούν τα χρήματά τους αδιάλειπτα και με διαφάνεια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις