Το ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη ήταν 2,6% το γ’ τρίμηνο του 2021, από 2,3% το προηγούμενο τρίμηνο και 1,7% το γ’ τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat. Αντίστοιχα, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στην ΕΕ ήταν 2,4% το τρίτο τρίμηνο του 2021, από 2,2% το προηγούμενο τρίμηνο και 1,7% το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2019, πριν από το ξέσπασμα της COVID-19, τα ποσοστά κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκαν κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες στην ευρωζώνη και κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες (π.μ.) στην ΕΕ.

Στην ευρωζώνη, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας το τρίτο τρίμηνο του 2021 ήταν 2,4% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και 2,9% στις υπηρεσίες. Στην ΕΕ, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 2,4% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και 2,7% στις υπηρεσίες.

Τα ποσοστά κενών θέσεων εργασίας στα κράτη-μέλη

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα συγκρίσιμα δεδομένα, τα υψηλότερα ποσοστά κενών θέσεων εργασίας καταγράφηκαν στην Τσεχία (5,1%), το Βέλγιο (4,7%) και την Ολλανδία (4,2%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (0,7%) καθώς και στη Βουλγαρία και την Ισπανία (αμφότερες 0,8%).

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκε σε 25 κράτη-μέλη και μειώθηκε σε δύο. Μειώσεις καταγράφηκαν στην Τσεχία (-0,2 π.μ.) και στη Βουλγαρία (-0,1 π.μ.). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία (+1,7 π.μ.), στη Δανία (+1,5 π.μ.) και στο Βέλγιο (+1,4 π.μ.).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως