Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επένδυσε 25 εκατ. ευρώ στην επταετή έκδοση ομολόγων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ που συνδέεται με τη βιωσιμότητα.

Πρόκειται για το πρώτο ομόλογο που συνδέεται με την αειφορία που είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι σήμερα.

Η έκδοση θα βοηθήσει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να χρηματοδοτήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της βιομηχανίας και των ακινήτων, να αναχρηματοδοτήσει υπάρχοντα και μελλοντικά χρέη και να καλύψει τις ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης.

Τα έσοδα της συμμετοχής της EBRD θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για σκοπούς αναχρηματοδότησης και κεφαλαίου κίνησης.

Το ομόλογο περιλαμβάνει έναν στόχο απόδοσης βιωσιμότητας, ο οποίος δεσμεύει την εταιρεία να μειώσει κατά 25% την ένταση εκπομπών αέριων ρύπων των δραστηριοτήτων της έως το 2025 σε σύγκριση με το 2021. Αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε το επιτόκιο θα προσαυξηθεί κατά 0,20%.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου ενός ομίλου που δραστηριοποιείται σε παραχωρήσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θερμική ενέργεια και κατασκευές, που έχει συσταθεί στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η εταιρεία είναι μακροχρόνιος εταίρος της EBRD.

Έως σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περίπου 5,1 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 85 projects στην Ελλάδα. Πέρυσι, συμμετείχε με 57,5 εκατ. ευρώ στην ύψους 500 εκατ. ευρώ έκδοση 7ετούς ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το 2019 είχε επενδύσει 18 εκατ. ευρώ σε ένα πράσινο ομόλογο ύψους 150 εκατ. ευρώ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και το 2018 είχε επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στην ύψους 120 εκατ. ευρώ ομολογιακή έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης