Και πάλι σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η επιτυχία των λογιστών και δικηγόρων που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης του e-EΦKA.

Μόλις 154 έλαβαν την απαραίτητη πιστοποίηση από τους 471 που συμμετείχαν στον δεύτερο κύκλο εξετάσεων οι οποίες έγιναν μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης εκπαίδευσης.

Ο συνολικός αριθμός των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων ανέρχεται -πλέον- σε 333, καθώς κατά τον προηγούμενο κύκλο είχαν πιστοποιηθεί επιπλέον 179 επαγγελματίες.

Σημειώνεται ότι ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει και τρίτος κύκλος πιστοποίησης με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές.

Κατά στις εξετάσεις του δεύτερου κύκλου πιστοποίησης συμμετείχαν 471 επαγγελματίες.

Πέραν αυτών, 233 λογιστές και 446 δικηγόροι ζήτησαν εξαίρεση και θα εξεταστούν σε μελλοντικό κύκλο, ενώ 220 που είχαν αιτηθεί αρχικά την συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία τελικώς δεν την παρακολούθησαν.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτη φάση οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες