Η Ολλανδία ενδέχεται να κατασκευάσει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς την…επερχόμενη κυβέρνησή της υπό τον Μαρκ Ρούτε, σηματοδοτώντας μια πιθανή ριζική αλλαγή στην ενεργειακή πολιτική.

Κι αυτό διότι, ως φαίνεται επιδιώκει να διατηρήσει σε τροχιά τη μετάβαση σε μια οικονομία ουδέτερη από άνθρακα.

Η χώρα σκοπεύει να δαπανήσει επιπλέον 35 δισεκατομμύρια ευρώ για τον ενεργειακό της μετασχηματισμό τα επόμενα 10 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε δίκτυα υδρογόνου, θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το Reuters.

«Κάνουμε συγκεκριμένα βήματα για μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 60% το 203», δήλωσε η Sigrid Kaag, επικεφαλής του D66, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος του εκκολαπτόμενου κυβερνητικού συνασπισμού.

Διαβάστε επίσης: ASML – Μεγάλη ανατροπή στην παραγωγή τσιπ από τον ολλανδικό κολοσσό

«Οδεύουμε προς την κλιματική ουδετερότητα το 2050. Το κάνουμε αυτό …με πράσινους φόρους, με τεράστιες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για απαλλαγούμε από τα ταμπού -όχι μόνο στους φόρους στην οδήγηση- αλλά και στην πυρηνική ενέργεια.»

Το παραπάνω συνεπάγεται ότι θα πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικά βήματα για την κατασκευή δύο νέων πυρηνικών αντιδραστήρων και τη διατήρηση του μοναδικού υπάρχοντος πυρηνικού εργοστασίου της χώρας σε λειτουργία για περισσότερο από το προγραμματισμένο.

Προηγουμένως, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA) και το συντηρητικό VVD του…επί μακρόν πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε υποστήριζαν την επέκταση της πυρηνικής ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green