Ο τομέας των κατασκευών είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στους βραχυχρόνιους Δείκτες Απασχολούμενων Ατόμων, Ωρών Εργασίας και Μισθών και Ημερομισθίων, χωρίς διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών), για το Γ΄ τρίμηνο 2021, με βάση στα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Η μεγαλύτερη μείωση στον Δείκτη Απασχολούμενων Ατόμων στο εξεταζόμενο διάστημα καταγράφηκε στους τομείς κατασκευών (-21,5%), διοικητικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών (-10,7%) και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, αρμού και κλιματισμού (-8%), ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην μεταποίηση (5,3%).

Όσον αφορά στον Δείκτη Ωρών Εργασίας, μείωση κατέγραψαν οι τομείς κατασκευών (-15,6%) και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, αρμού και κλιματισμού (-8%), και αύξηση οι τομείς επαγγελματικές, επιστημονικές δραστηριότητες (13,1%) και παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης (13%).

Τέλος στον Δείκτη Μισθών και Ημερομισθίων, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε ο τομέας υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης (19%) και τη μεγαλύτερη μείωση ο τομέας κατασκευών (-17,9%).

Η εξέλιξη των Βραχυχρόνιων Δεικτών Απασχόλησης το Γ΄ τρίμηνο 2021, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Δείκτες του Γ΄ τριμήνου 2020, έχει ως εξής:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων